Bila ABK Meragam

Semalam balik je dari kerja En. Nazir ajak ke Tampoi..
nak beli langsir rumah dan nak belikan kipas untuk my SIL..
kebetulan saya baru je start membasuh baju..
kena lah settle kan dulu..smentara tu En. Nazir lelapkan mata..
maklum lah dia kerja malam..

Dalam pukul 12 lbih barulah kami keluar..
mula² kereta En. Nazir ni ok je..
tak de apa masalah pun..
dah sampai highway..ada pulak bunyi pelik keluar..
haiiikks..jangan macam²..
sapa nak tolak kang kalau dah termati..
sekejap lepas tu..terus radio termati..
jam termati..signal tak hidup..
air-cond pulak terasa panas..

terus je kami plan gi workshop kat area Tampoi Utama..
nasib baik la ada workshop Melayu yg buka..
yg lain kebanyakkannya tutup..
maklum lah Public Holiday..

kami singgah WKE Auto Service..Jln 2/8..Tampoi Utama..
bila dorang check rupa²nya alternator kereta En. Nazir rosak..
hurmmm..bila ABK meragam..
maka terbang melayanglah duit tuan dia.. ;-p
saya main sebut je benda tu..saya bukan tahu apaa bendanya..
tapi semalam saya nampak la..alternator tu tempatnya kat mana..hehe~

lebih kurang 1 jam juga kami menunggu..
perut rasa krek krok krek krok..
adoiyaiii..bila lah nak siap neh..

dalam pukul 3 lebih baru siap..
terbang melayang lah duit En. Nazir RM150++
wahhh..kami dah rugi banyak masa ni..
malam ni En. Nazir kerja lagi..
apa pun kami terus gi makan dulu..
kenyangkan perut dulu ya..
cerita ni ada sambungan..
berhenti di sini dulu kerana empunya blog nak gi lunch.. ;-p

**Update promote sikit..

Kat WKE Auto Service ni..layanan memang puas hati la..customer service dia pun ok..boss dia sgt peramah..dia turun padang juga check apa yg patut..walaupun semalam rasanya dia bukan pakai baju bekerja..hehehe~ saja promote..yg penting saya tak dapat komisyen apa² pun.. ;-p

6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!