Sentap!

27/02/2009
muke org tersentap!
Ade satu berita yg tibe² menyentap saya..
Sebelum ni saya ade dengar rumors tentang ini..
Tapi boss tak pernah inform directly to me..
Juz chit chat dgn ofismate jek..

Tapi tadi mase lps balik lunch..
1 hour after la..mase boss masuk ofis..
tibe² die inform saya..

“Nee.. nanti u ikut I kite transfer Marine Dept.. tapi Mr. Keld (our SGM) tak announce lagi hal ni..”

“O ye ke” (wat² tak tahu..padahal dah sedia maklum).. Kite kena transfer terus ke sane ke Capt?”

“Yes..but tak sure bile”
tambah my boss..

Saya terdiam jap..

Actually dept saya ni dah merge dgn Marine Dept..
Current GM Marine tak lame lagi nak retire..
So my GM yg kena tarik replace tempat die..
Whatever la..tu kputusan management..

Ofis skrg ni mmg bukan dkat admin building..
Jauh dari admin building..sgt aman di sini..
Hanya ade 2 dept je yg berjiran dgn dept saya..
Saya sgt suke environment di sini..
Tak ramai staff perempuan..
maka tak de ler environment berlumba² jadi PMT..
staff² kat sini low profile..

Reason saya tak nak di transfer ke Wisma A:
1) Saya tak suke environment di sana..
2) Mostly staff perempuan kat sane k-rek² belaka..except my fren la ;-p..
saya pun tak tau mmg tabiat dorg gaknye..
3) Saya suke kesederhanaan (chewah..ayat poyo!)
4) Kena cari geng makan baru.. (xde masalah coz saya sgt senang cari kawan..cheh..)

Kebaikan transfer ke sana..
1) Saya tak payah nak turun (pergi n balik) buka boot keta masa nak masuk ke maingate ke port.. (sgt memenatkan)
2) Masih lagi hanya saya sorg staff perempuan di sana.. (dah setahun lbih sorg² saya rase lbih selesa)
3) Parking keta senang sikit..

Ape pun saya kena redha..
Semua tempat keje itu sama..
Yg penting kite kena pandai sesuaikan diri..
Keje pun masih sama cume bertambah sket je..
Bila bace reason² saya kat atas tu..
Cam reason budak tadika plak..hehehe~
Kawan² layankan je la luahan hati saya ni ye..
Semoga saya boleh sesuaikan diri kat sane nanti.. Amin²..

Share this nice post:

6 Comments

  • ::Umi Sufira::

    27/02/2009 at 4:56 pm

    gud luck hernee

  • .:Hernee Nazir:.

    27/02/2009 at 5:15 pm

    Umi Sufira>> thanks Mimi!

  • syahza

    27/02/2009 at 5:24 pm

    ala tuka dept jer .. dr saya.. tukaaa negeri terus.. uwaaaaaaaaa! nangis nangis!

    pape pun good luck!

  • .:Hernee Nazir:.

    27/02/2009 at 5:39 pm

    Syahza>>still dept yg same cume merge jek..suke dept..xsuke ofisnye..huhu~

    sian awk..sabo je la ek..

  • purple_lav

    27/02/2009 at 5:54 pm

    apakah itu jua bermaksud dirimu sudah dinaikkan pangkat??/cheewaahhh

  • .:Hernee Nazir:.

    27/02/2009 at 6:03 pm

    Purple_lav>>ooohhh..tidak..pangkat ku masih di sini..hehehe

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post Next Post
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: