Pregnancy Journey

Alhamdulillah.. Ilham Special Edition Is Coming Soon!

Assalamualaikum.. Di hari Jumaat yang mulia lagi penuh barokah ni Ummi nak berkongsi kegembiraan dengan para pembaca blog Ummi. Alhamdulillah, Ummi dan Babah dikurniakan lagi rezeki zuriat penyambung warisan. Syukur tak terhingga dengan izinNya kandungan Ummi sudah pun mencecah minggu ke 22 (lebih kurang 5 bulan 2 minggu). Bukan niat nak berahsia, pada Ummi biarlah betul-betul dah stabil baru boleh…

Read More

664 total views, 4 views today

HN On Media, Pregnancy Journey

Jom Baca Perkongsian Ummi Ilhams di Vanilla Kismis

Assalamualaikum.. Cerita semalam, Ummi berkongsi rasa di portal online Vanilla Kismis tentang pengalaman mengandung 8 kali dengan ujian keguguran sebanyak 5 kali dan still birth sebanyak sekali. Kisah Ummi tu bukan untuk meraih simpati, hanya sekadar ingin berkongsi kekuatan pinjaman dari Allah. Mudah-mudahan dari perkongsian yang tak seberapa tu mampu memberikan semangat kepada ibu-ibu lain yang menerima nasib yang sama.…

Read More

Pregnancy Journey

Alhamdulillah.. Complete Miscarriage

Alhamdulillah syukur! Dah scan tadi, doktor kata complete miscarriage tak perlu D&C (Dilation and Curettage) atau bahasa mudahnya cuci hehe. Ummi refer Dr. Khor dari Pusat Pakar Sakitpuan & Perbidanan Khor & Loh, Taman Nusa Bestari. Lega Ummi tau. Seriau bila mengenangkan pengalaman keguguran kali kedua dulu. Kisah Ummi menerima rawatan D&C di HSA. Fuhhh. Kejang urat bila ingatkan semula…

Read More

Pregnancy Journey

My Pregnancy Journey | Selamat Berbahagia Adik Baby!

Selamat berbahagia adik baby. Terima kasih sudi singgah sekejap dalam rahim Ummi. Ummi, Babah redho dengan ketentuan Allah. Bukan rezeki kita nak bersua di dunia. Doakan satu hari nanti Ummi dan Babah dikumpulkan dengan semua anak-anak kesayangan Ummi di syurga ya. Abang Ilham pun sedih bila Ummi cakap adik baby dah tak ada lagi dalam perut Ummi. Dia macam tak…

Read More

Anything About Me, My Breastfeeding Journey, My Hero Kechik - Ilham Syamil, Pregnancy Journey

Episod Kelahiran – Muhammad Ilham Syamil Bin Mohd Nazir (27 Januari 2015)

sambungan cerita yang menyebabkan ilham syamil lahir lebih awal dari due date sebenar 8 februari 2015. apa pun jalan ceritanya, semua dah diaturkan olehNya. balik dari khor & loh pada malam 25 jan, sampai rumah dalam pukul 2am saya terus berehat dan tidur. tiba2 pukul 4am saya terasa sakit perut nak membuang air. terus bergegas ke toilet. masuk semula ke…

Read More