Ilham's Bonding Time Pregnancy Journey

Jom Tolong Ummi Packing Baju Baby

Assalamualaikum.. Alhamdulillah baju-baju baby dah siap packing beberapa minggu lepas dibantu oleh abang-abang yang super duper excited nak tunggu kelahiran adik yang special ni. Ummi siap-siap susun ikut kategori. Eceh Ummi awak punya skema kategori kata dia hahaha. Ummi susun sesiap ikut set. Satu set mesti ada baju seluar, diaper, barut, mitten & bootie dan …

451 total views, 3 views today

Continue Reading
Pregnancy Journey

My Pregnancy Journey | Pemantauan Kawalan Glukosa Dalam Darah (Blood Sugar Profile – BSP)

Assalamualaikum.. Macam yang Ummi dah ceritakan dalam entri-entri lepas, mengandung kali ni juga Ummi tak terlepas dari menjalani Modified Glucose Tolerance Test (MGTT). Redho je lah kan, sebab pregnancy yang lepas ada sejarah Gestational Diabetes Mellitus (GDM). Minggu ke 12 Ummi dah dapat appointment minum air bandung 3 rasa gula yang sedap itu. Tapi masa …

714 total views, 8 views today

Continue Reading
Motherhood Journey Pregnancy Journey

Kelengkapan Bayi.. Beli Baru Atau Pakai Semula Yang Lama?

Assalamualaikum.. Hai uolls.. gigih Ummi menaip sambil baring nak buat entri ni ekeke. Sekarang blog banyak update through phone je. Nak hadap PC memang tak larat nak duduk lama. Saja nak berbual santai tentang persediaan menyambut orang baru. Saja nak tanya korang, untuk kelengkapan bayi, korang beli baru 100% atau pakai semula kelengkapan bayi terdahulu …

329 total views, 1 views today

Continue Reading
Pregnancy Journey

Pakej Penjagaan Ibu & Bayi di Suraya Mothercare & Beauty

Assalamualaikum.. Minggu ni dah genap 33 weeks of pregnancy. Debaran makin terasa, eh macam nak melahirkan anak pertama dia punya berdebar ni. Sambil-sambil tu Ummi duk survey pakej-pakej berpantang nanti. Alhamdulillah Aunty Salwa aka Mak Shaklee Ummi suggestkan SURAYA MOTHERCARE & BEAUTY ni. Sebelum ni Ummi berpantang tak pernah pun ambil pakej-pakej macam ni. Sekadar …

433 total views, 2 views today

Continue Reading
Foods Review Pregnancy Journey

Mengidam Nasi Goreng Seafood Restoran Saujana Gelang Patah

Assalamualaikum.. Minggu ni kalau Ummi terbayang makanan yang Ummi suka terus lah rasa macam tak boleh handle, nak juga.. nak juga.. aduhaiii besar sangat dugaan tekak ni. Semalam dari pagi duk terbayang Nasi Goreng Seafood Restoran Saujana ni. Balik kerja Ummi buat ayat minta simpati kat Babah haha. Ummi cakap, ini bukan kes ngengada tapi …

294 total views, 2 views today

Continue Reading
Pregnancy Journey Products Review

Set Tilam Bayi & Bedung Cotton Dari Ummi Adeeb Collections

Assalamualaikum.. Set tilam & bedung cotton adik baby dah selamat sampai ke tangan Ummi. Alhamdulillah. Tema kali ni dinosaur hehehe.. Macam ikut selera abang-abang dengan Ummi je hahaha.. Pasghah je la awak adik baby. Thanks to Ummi Adeeb Collections. Order tak sampai sebulan kot dah siap dah. Masa Mak Ijan post kat whatsapp je Ummi …

212 total views, no views today

Continue Reading