Episod Kelahiran – Muhammad Ilham Syamil Bin Mohd Nazir (27 Januari 2015)

sambungan cerita yang menyebabkan ilham syamil lahir lebih awal dari due date sebenar 8 februari 2015. apa pun jalan ceritanya, semua dah diaturkan olehNya. balik dari khor & loh pada malam 25 jan, sampai rumah dalam pukul 2am saya terus berehat dan tidur. tiba2 pukul 4am saya terasa sakit perut nak membuang air. terus bergegasRead more

Pregnancy | Check Up 36 Weeks @ Pusat Pakar Sakit Puan dan Perbidanan Khor & Loh

hari isnin, 12hb check up kat Khor & Loh. macam biasalah balik kerja berdezup terus ambil nombor. nanti lambat memang selamat tak dapat nombor giliran. ummi turun sorang2 dulu, dapat nombor 115. siap ambil tekanan darah dan timbang. alamak berat maintain jek. masa 66.8kg tapi masa kat KKGP ari tu turun pulak 65.5kg, previous recordRead more

Pregnancy | Khasiat Air Kelapa Muda Untuk Ibu Hamil

petua orang tua2. dah hujung2 kehamilan elok kerapkan minum air kelapa. adoiii nikmat betulkan dapat meneguk air kelapa muda. lama tu tak dapat minum. mama cu dan babah ilham selalu jadi mangsa belikan ummi air kelapa kat R&R Gelang Patah. hehehe.     haaaa.. menikmati sebiji air kelapa muda sesorang sangatlah heaven. lagi heaven kalauRead more

Memenuhi Hajat Tekak Lagi ;)

sian tekak ni kan. dia request sebelum berpantang nak makan steamboat johnny’s. jadi sebagai tuan yang menghargai khidmat tekak ni, tak sampai hati nak kecewakan si tekak. :p maka petang semalam whatsapp babah ilham. balik kerja ajak ke AEON Bukit Indah nak makan steamboat johnny’s. ekeke. babah setuju, lepas ambil ilham, ambil ummi then berdezupRead more

Pregnancy | Senaman Sewaktu Hamil

jom bersenam! siapa kata ibu hamil tak boleh bersenam. boleh je. tapi janganlah buat senaman berat tu ye. risiko tanggung sendiri. lagi2 masa awal kehamilan bahay untuk kandungan. saya pun start senaman2 ringkas ni masa dah hujung kehamilan ni. maklumlah ibu berisiko ni macam saya ni, tak berani dan tak yakin nak melasak2 sangat. hehehe.Read more

Pregnancy | Saya Pilih Omega Guard Shaklee Untuk Perkembangan Otak Bayi Dalam Kandungan

oleh kerana ada berkali2 muncul keyword “neurogain” dalam rekod pencarian di blog saya. jadi saya terdetik nak share makanan untuk perkembangan otak bayi bagi pregnancy kali ni. ye, sebelum mengenali shaklee, saya memang mencuba produk neurogain. masa pregnantkan ilham dulu. bila dah kenal dengan produk hot lagi laris shaklee “omega guard” saya memang tak ambilRead more

Pregnancy | 9 Panduan Mudahkan Kelahiran

nota penting untuk rujukan ummi ilham dan ibu2 yang menanti saat2 kelahiran bayi. parking kat blog siap2 senang nak refer nanti. semakin dekat harinya semakin berdebar2. macam2 yang saya fikirkan. pengalaman lepas membuatkan saya rasa kecut perut. tapi saya percaya kuasa Allah. insya Allah Allah bantu saya. babah ilham selalu pesan, jangan fikir yang bukan2.Read more

Pregnancy | Khasiat Minyak Kelapa Dara Untuk Ibu Hamil

setiap kali pregnant especially time dah hujung2 memang saya amalkan pengambilan minyak kelapa dara.  kalau sebelum2 ni saya guna bioselusuh dari biodex. tapi kali ni berubah angin pula ke CATALYST Virgin Coconut Oil (VCO). CATALYST Virgin Coconut Oil (VCO), sejenis supplement utk kulit yg terbaik bagi mendapatkan kulit yg sihat dan cantik selain menyihatkan tubuhRead more

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...