Staycation at Berjaya Waterfront Hotel Johor Bahru – Part 1

21/08/2018

Assalamualaikum uolls 😉

Dah lama Ummi peram cerita ni. Dari sebelum puasa sampailah selepas raya aidilfitri dan nak muncul hari raya aidiadha. Bila gambar dah terlalu banyak, inilah masalah Ummi Ilhams sebenarnya. Dia punya otak jadi stuck.. tak tahu nak start yang mana.

_DSC9612

Alhamdulillah kami berkesempatan buat pertama kalinya menginap selama satu malam di Berjaya Waterfront Hotel Johor Bahru. Bila Ummi beritahu hero-hero kecil tu, masing-masing memang excited tak sabar nak ke sini. Macamlah jauh sangat kan hehe. Kita holiday kat negeri sendiri je hehe. Untuk korang yang tercari-cari hotel sekitar Johor Bahru, bolehlah skodeng-skodeng rate Berjaya Waterfront Hotel Johor Bahru dan baca keseluruhan review dari Ummi ya.

_DSC9505

_DSC9585

Ummi ni blue sky lover, jadi bila dapat rezeki nampak langit membiru ni haruslah snap secepat mungkin hehe. Rasa jiwa aman damai. Lagi-lagi kalau ada awan berkepol-kepol. Subhanallah. Ehhhhh.. terbabas pulah cerita.

_DSC9510

_DSC9511

Main entrance Berjaya Waterfront Hotel Johor Bahru.

_DSC9508

_DSC9430

_DSC9512

Lobby Berjaya Waterfront Hotel Johor Bahru, yang dihiasi dengan tatarias klasik.

_DSC9428

Abang Ilham dah tak sabar nak check-in.

_DSC9484

Ke tingkat 14 kita ok..

_DSC9481

_DSC9482

_DSC9479

_DSC9480

Rezeki kami dapat 2 bilik Deluxe. Jadi satu bilik lagi Ummi belanja Mommy Ngah dan Daddy Ngah la. Bagi diorang fefeeling honeymoon kejap hehe.

Ok, jom kita jengah apa ada dalam Deluxe room ni.

_DSC9444

Masuk je ke dalam bilik, nampak suasana selesa dan kemas yang masih mengekalkan konsep hiasan klasik dengan hiasan warna cerah yang pastinya memberi keselesaan kepada pengunjung dengan keluasan 30 meter persegi.

Antara kemudahan yang ada:

_DSC9436

Mini bar dengan cerek serta kemudahan membuat kopi dan teh.

_DSC9441

_DSC9464

_DSC9440

Bilik mandi beserta bath tub.

_DSC9439

Hair dryer.

_DSC9442

_DSC9443

_DSC9435

Katil saiz king atau double twin untuk bilik Deluxe.

_DSC9447

Televisyen dan console table with chair.

_DSC9450

In-room Safe untuk simpanan barang-barang berharga.

_DSC9451

Iron & ironing board.

_DSC9468

Mini fridge

_DSC9445

_DSC9460

_DSC9462
Smartphone dan telefon dengan kemudahan panggilan IDD. Smartphone Handy tu korang boleh access internet secara percuma ok untuk dapatkan info mengenai hotel dan juga apa saja. Mudah untuk para pelancong luar yang nak mencari info tentang Johor Bahru seperti lokasi menarik dan tempat makan best sekitar JB.

_DSC9466

Souvenir dari Berjaya Waterfront Hotel Johor Bahru.

_DSC9452

_DSC9453

_DSC9454

_DSC9456

_DSC9455

_DSC9457

Pemandangan sekitar Berjaya Waterfront Hotel Johor Bahru pada waktu malam.

_DSC9467

DELUXE ROOM – Pakej 2 Hari 1 Malam Berjaya Waterfront Hotel Johor Bahru

Pakej termasuk:

  • Diskaun 10% untuk Makanan & Minuman (tidak termasuk dalam Meja Makan Minum, Minibar, Alkohol dan Tembakau)
  • Akses internet percuma di bilik
  • Polisi
  • Tiada pembatalan atau pindaan dibenarkan.
  • Jaminan kad kredit diperlukan semasa membuat tempahan.

Harga – daripada 170.00 MYR / Malam
Termasuk Cukai & Bayaran

Korang yang nak bermalam di Berjaya Waterfront Hotel Johor Bahru, boleh ke website link di bawah ya. Kat atas tu Ummi serta untuk pakej 2 hari 1 malam Deluxe Room je. So far, memang selesa dan puas hati stay semalam di sini.

Lokasi memang strategik di pusat Bandaraya Johor Bahru, mudah untuk ke sini  tak kiralah korang dari laut ke, udara ke, naik keretapi ke atau melalui jalanraya.

  • 5 minit dari CIQ Johor Bahru
  • 5 minit dari Stesen Keretapi Johor Bahru
  • 5 minit dari Johor Bahru Central Business District
  • 30 minit dari Senai International Airport melalui Eastern Dispersal Link (EDL)
  • 1 jam dari Singapore Changi International Airport

Korang juga boleh meronda sekitar kawasan Stulang Laut ni. Banyak kedai-kedai makan, restoran yang menyajikan hidangan-hidangan lazat sekitar kawasan hotel.

Next entry Ummi akan share kemudahan-kemudahan yang ada di sini ya.

Stay tuned!

BERJAYA WATERFRONT HOTEL, JOHOR BAHRU

Address:

88 Jalan Ibrahim Sultan, Stulang Laut, 80300 Johor Bahru, Johor Darul Takzim.

Telephone: + 60 (7) 221 9999

Fax: + 60 (7) 221 0999

Email: bwh.rsvn@berjayahotel.com

Website: https://www.berjayahotel.com

Share this nice post:

4 Comments

  • farahain zfa

    21/08/2018 at 5:15 pm

    wahhhh rasaa tetiberr nak staycation jugak lahh..hahahhaa..walaupun dah pernah stay dekat sini..hahahhaaa…

    1. Hernee Nazir

      21/08/2018 at 5:18 pm

      hahaha kemain awok..

  • Sis Lin

    21/08/2018 at 9:40 pm

    Kemain lama peram entri hahahaha..
    Esok-esok orang berjaya baca le tu hahahaha

  • Nona

    22/08/2018 at 1:53 pm

    Bestnyaaaaaaa.. nak jugakk! hehe~

    Banyak betul kemudahan, kalau saya, memang berpuas hati lah kann~

    Iron ada dalam tu, ha senang ~

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post Next Post
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: