Buah Kundang Kegemaran Ummi

24/04/2018

Saja nak bagi korang terliur hehehe. Last two weeks kot ni Mama Cu bagi Ummi buah kundang. Ummi ni memang pencinta buah kundang. Dulu masa pregnant nasiblah ada musim. Pantang dengar ada jual, rasa masa tu juga nak hehehe. Tengok gambar pun rasa terliur hehe.

Walaupun saiz tak berapa besar tapi cukup buat air liur meleleh hoiii. Korang makan dengan kulit sekali ke kupas kulitnya? Ummi makan dengan kulit sekali. Bijinya jangan dimakan pula nanti tumbuh pokok buah kundang dalam perut ekeke.

Nah baca entri tahun lepas tentang Khasiat Buah Kundang. Ramai juga yang mencari info ni tau.

p/s Bila dah masuk April ni biasanya dah ada bau-bau Harumanis dah ni.. Tak sabar nak order hehehe.

Share this nice post:

6 Comments

  • Sunah Sakura

    24/04/2018 at 12:23 pm

    tak pernah makan buah ni..macam mana agaknya rasa dia ya

    1. Hernee Nazir

      24/04/2018 at 12:48 pm

      masam manis sedap sunah hehehe

  • Sis Lin

    24/04/2018 at 1:00 pm

    Shedap, dalam esbox kita pun ada… Sunah, kang kalau ingat Sis bawakkan buah kundang tu ha ha ha

    1. Hernee Nazir

      24/04/2018 at 1:00 pm

      hahahaha..aduiii dia open bazar jugak kat pulai spring ni kang hehehe

  • maszull

    24/04/2018 at 2:26 pm

    assalamualaikum hernee….mmg sedap buah ni…mmg terliur tengok salah satu buah feveret mama juga ni…

  • Mar Mansor

    26/04/2018 at 1:46 pm

    dapnyer..dapnyer…suka juga makan

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post Next Post
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: