Buah Kundang Kegemaran Ummi

Saja nak bagi korang terliur hehehe. Last two weeks kot ni Mama Cu bagi Ummi buah kundang. Ummi ni memang pencinta buah kundang. Dulu masa pregnant nasiblah ada musim. Pantang dengar ada jual, rasa masa tu juga nak hehehe. Tengok gambar pun rasa terliur hehe.

Walaupun saiz tak berapa besar tapi cukup buat air liur meleleh hoiii. Korang makan dengan kulit sekali ke kupas kulitnya? Ummi makan dengan kulit sekali. Bijinya jangan dimakan pula nanti tumbuh pokok buah kundang dalam perut ekeke.

Nah baca entri tahun lepas tentang Khasiat Buah Kundang. Ramai juga yang mencari info ni tau.

p/s Bila dah masuk April ni biasanya dah ada bau-bau Harumanis dah ni.. Tak sabar nak order hehehe.

Share this nice post:

6 Replies to “Buah Kundang Kegemaran Ummi”

  1. tak pernah makan buah ni..macam mana agaknya rasa dia ya

    1. masam manis sedap sunah hehehe

  2. Shedap, dalam esbox kita pun ada… Sunah, kang kalau ingat Sis bawakkan buah kundang tu ha ha ha

    1. hahahaha..aduiii dia open bazar jugak kat pulai spring ni kang hehehe

  3. assalamualaikum hernee….mmg sedap buah ni…mmg terliur tengok salah satu buah feveret mama juga ni…

  4. dapnyer..dapnyer…suka juga makan

Leave a Reply