DPM Netballers Mini Family Day Tanjung Balau | 8-9 Dec 2017 (Part 2)

26/03/2018

Sambungan dari DPM Netballers Mini Family Day Tanjung Balau | 8-9 Dec 2017 (Part 1). Silalah baca kalau korang belum baca ya hehehe. As mentioned before, kami stay di  Jannah Homestay, Bandar Penawar. Lepas selesai sukaneka kami balik ke homestay dan prepare untuk BBQ.

20171208_205709

Ketam, udang semua fresh bawa dari Gelang Patah hehe.

20171208_214314

Ikan bakar ada ikan dengkis, ikan gelama tak silap. Sampai dah tahap lupa dah ni.

20171208_221710

Ayamhasil perapan Mommy Ngah.

20171208_205945

20171208_214413

Posing-posing sambil berBBQ.

20171208_214226

Mommy Ngah handle budak-budak ajak berbaby shark dooo dooo dooo doo..

20171208_205811

20171208_205826

20171208_214203

Makan time. Memasing dah kelaparan. Makan ramai-ramai memang selera. Tambahan mee hoon goreng Singapore mak mertua Mama Cu sedap hehehe. Lepas makan geng-geng gonjol ni plan buat persembahan ikut group hahaha. Serious tak boleh blah. dah la memang tak ada idea nak fikir persembahan apa.

20171208_220659

Persembahan dari Team Mommy Ngah hahaha.

20171208_221423

Persembahan Team Nenek. Bakat trperam rupanya Nenek ahahaha. Persembahan Team Ummi tak payah la tunjuk hahaha kami pun bertopeng masa tu hahaha. Team Kak Susi pun gambarnya ghaib.

Majlis penyampaian hadiah yeay!

20171208_223417

Ummi menang sukaneka partner dengan Dik Bil hahaha. Mak Wee tu meraung nangis nak bagi hadiah hahaha.

20171208_223541

Again memang lagi. Gambar bawah tu hadiah ikut team. Turutan pemenang dah tak ingat hahaha.

20171208_223646

20171208_223717

20171208_223757

20171208_223824

20171208_223906

20171208_223939

20171208_224119

20171208_224030

20171208_224131

20171208_224216

Hadiah untuk kanak-kanak yang meriuhkan keadaan. Siap berBBQ dan berkumpul beramai-ramai kami pun berehat. Plan untuk esok, memang akan breakfast dan makan tengahari siap-siap sebelum check out. Port makan kat homestay lagi satu, sebab homestay kami tak ada dapur. Cik Yah dan Kak Susi antara chef yang paling penting dalam misi memasak ni hehehe.

20171209_123245

Meriah ok menu makan tengahari. Nasi putih, asam pedas, ulam-ulaman, ayam goreng, ikan bakar, ikan pekasam dan ketam rebus (tiada dalam gambar). Berselera koooooooo.

20171209_122321

Nah zoom in ke dalam kuali. Sekuali asam pedas tau. Lepas makan tengahari, kami pun berkemas-kemas untuk check out. Alhamdulillah, plan yang tak berapa nak lama, dapat juga berkumpul ramai-ramai dengan geng netball. Ada masa kita beriadah ramai-ramai lagi ya.

Kami sekeluarga meneruskan perjalanan ke Tanjung Sepang nak check in di Arena Sepang Beach Resort. Tok Ayah saja nak ronda-ronda area Rapid dan akhirnya dia pun check in di Lotus Seaview Resort Pengerang sebelah je dengan resort kami stay tu. Cerita tang tu nanti sambung lagi ya. Entah bila nak siap entri Ummi ni oiiii. Pengsan!

<

p style=”text-align: justify”>p/s Takziah buat Ustazah Niena, cikgu PASTI Abang Ilham atas kehilangan tunang tersayang yang mati lemas di pantai Tanjung Balau semalam. Innalillahi wainna ilaihi rojiun..

Share this nice post:

1 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post Next Post
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: