#Raya2016 | Kunjungan Marhaban KRT Desa Paya Mengkuang

22/07/2016

malam sabtu lepas kami menerima kunjungan kumpulan marhaban KRT desa paya mengkuang.
balik dari kerja teruslah bersilat kat dapur.
ikut menu yang dah dipersetujui.. kue tiaw goreng ehehe.
tak gempak pun menu ummi ilhams.
kata baha masak je apa yang mudah.

20160715_202250

lepas maghrib semua dah get ready on the table. yeay!

20160715_202413

dapatlah 3 bekas kue tiaw goreng. karipap telur ibu azue. air teh o dan sampingan air fanta.

20160715_202319

ni je kuih raya rumah kami.
kerepek pagoda memang dah tak ada dalam list.
semua dah jadi makanan anak2 je babah kata tak payah letak hahaha.

lepas isyak dorang sampai saing2 babah dan ilham sekali dari masjid.
malam ni babah dapatlah join sebab dah off day.
ada dua versi gambar.. kalau kuning2 tu dari dslr babah.
kalau kelabu asap sikit tu of course dari henpon ummi hehehe.

GAS_7313

GAS_7315

eh sibuk pulak dua beranak ni menyelit.

20160715_210934

suka hati je ummi tak salinkan baju syamil.
gasaklah nak oii.

20160715_211648

20160715_211712

20160715_211724

selesai marhaban sesi menjamu selera.

20160715_211914

20160715_212241

20160715_212255

jemput makan pakcik2 semua.

GAS_7318

20160715_212305

mana tuan rumah lagi sorang tu ye?
macam pelik tak ada bayang dia kan.

GAS_7316

taraaaaa.. ini dia.

20160715_210944

jom zoom in sikit.
ikut sedap dia je.. time ada tetamu, time tu lah dia nak makan nasi lauk ayam yellow.
dah tak boleh dilarang. dia nak juga makan. layankan je lah.

GAS_7317

sempat lagi berposing dua beranak hehehe.

20160715_211552

yok wefie pulak dik. kata raya. hehehe.
ok next kita join marhaban rumah tok ayah pulak.
tapi malam lain bukan malam yang sama.
senyum simpul ummi banyak kali cuti masak ekekeke.

xoxo | ummi ilhams

Share this nice post:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post Next Post
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: