Tag: Sambal Udang

DDHN | Menu Aidiladha 2019

DDHN | Menu Aidiladha 2019 – Assalamu’alaikum. Late post hehe. Ehhh bukan banyak ke late post Ummi. Sepatutnya nak post masa hari raya or at least paling lewat semalam. Sekali entah plan kemana Ummi kemana. Selalu macam tu tau. Plan cuti nak marathon update blog tapi bila dah menghadap Syahid, kerja rumah semua kelaut dalam

Menu Raya 2019

Menu Raya 2019 | Assalamu’alaikum. Entri kali ni khas untuk menu hari raya 2019 bagi keluarga kami. Kali ni kami buat konsep potluck. Kalau raya yang sudah-sudah, kami masak menu pilihan masing-masing. Bahagian Ummi, buat nasi impit, ayam masak merah dan juga sambal goreng jawa. Ummi memang tak reti buata ketupat, pandai anyama separuh jalan

Ramadhan 2017 – Day 2

Alhamdulillah hari ni sempat berbuka di Senggarang untuk hari ke 2. Menu kentung kentang hari ni tumpang dapur Atok Tipah hehehe. Menu utama Kuey Tiaw Goreng. Berencahkan udang dan meatball. Nak cari kerang tak nampak bayang pula tadi hahaha. Nasi pun ada juga, so nasi kita berlaukkan lauk-lauk simple je. Sambal udang. Ikan caru bakar

Breakfast of The Day – 060517

Breakfast hari ni, oleh kerana ada left over sambal udang malam tadi, jadi haruslah difikirkan apa menu yang boleh dipadankan bersama. Paling mudah dan ringkas apa lagi kalau bukan lempeng. Alhamdulillah kenyang bersarapankan lempeng cicah sambal udang. Dua-dua licin kan dah tak membazir. Jam 8 lebih dah siap sarapan terus siap-siap nak ke Tanjung Piai
Show Buttons
Hide Buttons
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!