Category: KPLI

Dah Check Temuduga KPLI??? Kalau Belum Meh Sini :)

Tadi Gee email.. Salam.. Kak Long dah check KPLI? Gee tak dapat.. xde rezeki lagi.. Terus saya berdezup buka website MOE ikut link yang Gee bagi.. Taraaaaaaaaaaaa.. Dah agak dah..hehehe~ Tak apalah, sekurang2nya kita dah berusaha Gee. Rezeki tu semua Allah punya kerja. Kalau dah memang bukan rezeki kita nak buat macamana kan. Mungkin memang

Saya Merajuk Dengan KPLI.. :(

Semalam agak sedih bila semak panggilan M-Test KPLI-SR. Dengan semangat waja saya key in nombor kad pengenalan.. ************ dan hasilnya.. Harap maaf, nama anda tiada dalam senarai panggilan ujian MTeST. Terima kasih kerana memohon. Tak puas hati, cuba masukkan lagi.. masih keluar tulisan yang sama. Ohhh~ mungkin talian tengah sibuk semua orang tengah menyemak. Sejam

Permohonan KPLI-SR Ambilan Jun 2010

Pengumuman untuk sesiapa yang sama seperti saya yang masih tak jemu mengejar cita2 untuk menjadi guru, Permohonan KPLI-SR telah dibuka. Permohonan hanya boleh dibuat secara atas talian (online) di website KPM http://www.moe.gov.my mulai 08 Febuari 2010. Permohonan online dibuat menggunakan Nombor Pengenalan Individu (PIN) yang boleh dibeli di Bank Simpanan Nasional (BSN) di seluruh negara

Gagal Lagi.. Bukan Rezeki Saya

bila baca entry mama adam haikal terus teringat rayuan KLPI saya yang lepas. saya pun cuba check kot2 dapat panggilan temuduga. malangnya, masih belum ada rezeki. ni yang keluarkan peribahasa lagi ni hehehe~ tak dapat nak jadi macam teacher zara tu 😉 tak pe la next time cuba lagi. tak mo sedih2. rezeki tu semuanya

Meratap Hiba :-(

Pagi ni dengan semangat waja sampai saja ofis saya terus buka laman web MOE.. dengan harapan ada senyuman menanti.. tapi apa kan daya.. bukan rezeki saya lagi untuk tahun ini.. saya masih gagal untuk rayuan panggilan temuduga KPLI.. mungkin banyak kekurangan saya.. bukan mudah untuk penkadi seorang pendidik.. itu saya akui.. mungkin Allah sudah mengaturkan

MOE Dengarkanlah Rayuanku

Thanks to my new fren..Ina..kawan masa MTest KPLI..dia yang mengingatkan saya result interview KPLI..dgn semangatnya saya membuka website MOE..dan dgn hampanya saya terima keputusan yg keluar.. MAAF, NAMA ANDA TIDAK TERSENARAI DALAM PANGGILAN TEMUDUGA KURSUS PERGURUAN LEPASAN IJAZAH (KPLI) DAN j-QAF AMBILAN JUN 2009 ADAKAH ANDA SETUJU UNTUK MERAYU? dan dengan tak malunya..saya terus klik

Cerita MTeST

Pagi tadi macam yg saya beitahu saya ada MTeST..Lokasi IPTI..pukul 7.30 kami dah bertolak dari rumah..tak sempat nak breakfast..so En. Nazir singgah 7E..bila roti n air utk kami..breakfast dlm keta jek.. Sampai IPTI around 8.20..terus check nama kat list nama yg ditampal pd pintu..n no tempat duduk masing2.. saya J238..before tu saya cari kawan dulu..hehehe~

MTest

Esok saya ade ujian bertulis..MTest Ujian utk Kursus Perguruan Lepasan Ijazah (KPLI)..Mencuba nasib utk kali ke 5..Mane la tau kot ade rezeki..Tak salah mencuba kan..Lagi pun cita2 tu masih membara..ewah..hehehe~ Kali ni lokasinya di IPGM Kampus Temenggong Ibrahim, Larkin..Pukul 8am haruslah terpacak kat sane..Exam start pukul 9am.. Makanya En. Nazir kena lah bersabar menunggu saya..Exam
Show Buttons
Hide Buttons
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!