Jepuniaga | Kedai Online Menjual Produk Apple & Kamera DSLR Terpakai

02/03/2018

Salam Jumaat. Hai busy ke korang hari Jumaat ni? Ke acah-acah busy sebab tak sabar nak tunggu hujung minggu hehehe. Jom sini rapat-rapat. Ummi nak cerita pasal kamera DSLR. Mesti korang pelikkan. Eh Ummi dah nak ambil alih kerja part time Babah as photographer ke tu? Macam beriya je cerita pasal kamera DSLR hehehe.

Sebenarnya hari ni Ummi nak kongsikan dengan korang, sebuah kedai online yang menjual produk Apple dan kamera DSLR terpakai yang memang boleh dikatakan antara yang terlaris di Malaysia ni. Pernah dengar tak tentang Jepuniaga?

jepuniaga.jpg

JEPUNIAGA

Jepuniaga adalah kedai online yang menyediakan perkhidmatan menjual kamera DSLR baru & terpakai serta produk Apple seperti Macbook dan iMac terpakai dari luar negara.  Yang baru pun ada jual tau. Memulakan perniagaan pada 1 Januari 2013, ketika itu pemiliknya masih menetap di negara Jepun. Kini, Jepuniaga meneruskan perniagaannya di Rumah Alumni Universiti Teknologi Malaysia (UTM), Skudai.

ANTARA JENAMA KAMERA YANG DIJUAL DI JEPUNIAGA

Di Jepuniaga, jenama kamera DSLR yang dijual adalah dari jenama Nikon, Canon, Fujifilm, Leica dan Pentax.

HARGA YANG BERPATUTAN

Korang boleh mendapat penjimatan harga pembelian sehingga 50% dari harga yang baru. Menarikkan?

CARA PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank atau CIMB.

JANGKAMASA PENGHANTARAN

Penghantaran produk mengambil dalam  24 hingga 72 jam.

KOS PENGHANTARAN

Kos penghantaran bagi kamera, lens dan Macbook adalah PERCUMA, kecuali iMac akan dikenakan caj tambahan.4

Semenanjung Malaysia RM50 – RM100
Sabah & Sarawak RM150-RM200

SYARAT WARANTI

Waranti untuk setiap barang yang dijual adalah dalam 7 hari selepas sahaja barang telah sampai di tangan pelanggan. Sekiranya ada kerosakan atau tidak sama apa yang diberitahu oleh pihak JN anda boleh membuat aduan. Jika dalam seminggu sekiranya tiada tindakan dari pihak pembeli, JN tidak teragak-agak untuk tidak memulangkan balik duit anda.

Apa-apa aksesori yang hilang setelah sampai, tidak termasuk dalam waranti JN.

POLISI PEMULANGAN

Waranti dalam masa seminggu sekiranya barang tidak berfungsi atau bermasalah pihak JN akan membuat ‘full refund’.

Pihak JN akan membuat bayaran balik sekiranya anda tidak berpuas hati.

SENARAI STOK KAMERA DSLR/ iMAC/ MACBOOK TERPAKAI

jepuniaga1.jpg

jepuniaga2.jpg

jepuniaga3

jepuniaga4

jepuniaga5

jepuniaga6

Ok kat atas ni antara senarai stok barangan yang available di Jepuniaga. Korang boleh jengah-jengah full list di website Jepuniaga ya. Harga dijamin berbaloi-baloi.

TESTIMONI PELANGGAN JEPUNIAGA

testimoni jepuniaga1

testimoni jepuniaga2

testimoni jepuniaga3

testimoni jepuniaga4

Berdasarkan dari testimoni pelanggan, rata-rata para pelanggan berpuas hati dengan servis dan kualiti barang yang dijual di Jepuniaga ni. So what are you waiting for? Untuk photographer Malaysia yang nak mencari aksesori kamera korang bolehlah cuba jengah-jengah apa yang menarik di Jepuniaga ni. Babah pun kata Jepuniaga ni recommended tau!

Untuk tempahan dan pertanyaan, korang boleh rujuk link di bawah ya.

JEPUNIAGA

Instagram: @jepuniaga
Email: jepuniaga@gmail.com
No. Telefon: 011-37740744
Alamat: Lot 4, Rumah Alumni Universiti Teknologi Malaysia (UTM), Skudai.
Share this nice post:

4 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post Next Post
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: