Monday’s Lunch – Makan Mee Sampan Je

Monday’s Lunch – Makan Mee Sampan Je

Cerita lunch hari ini. Ehhh dorang ni dah tak jadi “Geng Jumaat” dah kena tukar title, “Geng Makan Hari-hari” hahahaha. Makcik Eqa mengidam nak pergi boat noodle dari last week. Jadi hari ni kita layan dia ekeke. Lokasi macam biasalah Boat Noodle @ Teh O Ice 50 Cents.

Sebenarnya kami berlima. Babah ada join, tapi masa snap ni Babah tengah gigih cari parking hehehe. Toleh belakang sebelah kiri ada geng-geng HR Department hehe. Pukul 11am Ummi dah siap-siap booked. Kat sini kalau tak book awal memang tak ada meja kosong la lunch hour.

Eqa dan Kak Leen makan nasi kerabu ayam.

Noni makan pad kra pao.. nasi putih ayam ada daun selasih tu kot.

20171002_131258-01.jpeg

Babah makan nasi kerabu daging.

Ok ini Ummi punya mee sampan hehehe. Boat noodle phisek (big bowl) je bersama thai iced tea. Macam tak percaya je Ummi makan ni kan? Sila percaya. Ehh teringat thai iced tea yang sedap tu. Ummi nak try buat teh tarik resepi sedap tu la. Nanti kalau Ummi rajin buat Ummi share.

Itulah menu lunch kami. Esok? Tak tahu lagi kemana kaki melangkah.

Hernee Nazir

Full-time Working Mom | Blogger | Breastfeeding Peer Counselor | Shaklee Independent Distributor ♥ Product Review ♥ Food Review ♥ Media/ Events ♥ Advertorial ♥ Sponsorship email to: hernee.nazir@gmail.com whatsapp: 014-6106331

6 thoughts on “Monday’s Lunch – Makan Mee Sampan Je

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: