Keistimewaan Set Nutriwhite Shaklee

Photo_20161017_140218

KEISTIMEWAAN NUTRIWHITE

1- Dibuat khas oleh saintis Jepun untuk kulit orang Asia.
2- Diperkaya dengan 16 jenis tumbuh-tumbuhan terbaik dari 16 buah negara.
3- Sesuai untuk jenis kulit combination (berminyak & kering)
4- Sesuai untuk semua umur

CARA PAKAI IKUT TURUTAN

1- MAKE UP REMOVER
– Ada buah bic dgn aloe vera
– basahkan muka dulu
– guna sikit je… apply kat muka (besar biji kacang)
– Urut dari bawah ke atas (dagu sangat penting)
– guna jari hantu & jari manis utk urutan muka
– boleh guna scrub seminggu sekali (kalau banyak black head)
– sesuai untuk kulit yang kering, jadikan sebagai pencuci muka
– Guna setiap hari

2- CLEANSER
– Ada berries & tumbuh2an lain
– bantu utk lembutkan kulit & cerah
– cuci muka minimum 3 kali sehari

3- SOFTENER @ TONER @ SOOTHING
– guna facial kapas
– kepitkan 2 tangan
– tap tap je kat muka…bukan gosok
– kecilkan liang roma kulit muka
– Bagi nutrien kat kulit kita

4- ESSENCE
– Guna sket je, guna jari manis & jari hantu
– berries & soya khas utk putihkan kulit
– molekul lebih kecil berbanding cream
– tak berminyak dan tak melekit
– sapu nipis-nipis je

5- ULTIMATE PROTECTION
– sunblock SPF 15
– uv protector
– kena pakai walaupun duduk dalam rumah
– kena mula pakai start daru awal 20 an.. supaya dah tua nanti tak naik banyak jeragat

SPOT WHITENING
– sikit2 je
– tempat2 tertentu -parut, jeragat, jerawat
– tekan pen tu, terus sapu pada tempat tu

MALAM
– pakai essence (lebih kecil molekul)
– pakai night cream (ringan) – kulit boleh bernafas
– rehatkan sel kulit muka ( stimulate untuk fresh kan sel, dan hasilkan sel2 baru)

KOLAGEN MASKER
– 1 paket collagen + softener nutriwhite
– kalau nak jimat, 1 paket kolagen bahagi 3.

Daily Defense Whitening Essence Nutriwhite

Ummi Ilhams tengah gigih pakai Daily Defense Whitening Essence ni disamping Gentle Action Makeup Remover, Gentle Deep Foaming Cleanser, Overnight Renewal Whitening Cream dan Soothing Radiance Whitening Softener. Almaklumlah kulit kita ni jenis berjeragat hehehe. Kena usaha lebih nak kekalkan keremajaan kulit. GItuuuu ekeke. Korang kalau nak mencuba Set Nutriwhite Shaklee boleh roger-roger eh.

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!