Lunch @ Kedai Makan Rahmat, Kg. Pasir Putih, Pasir Gudang

cerita lunch minggu lepas. jauh lunch ya sampai ke Kedai Makan Rahmat, Kg. Pasir Putih, Pasir Gudang ?

selama ni dengar officemate bercerita. kat sini ramai pelanggan. sekali datang sendiri tengok wowwww memang ramai pun. rasa waiter waitress tu bersilat nak layan pelanggan.

menu yang disediakan. 

haaaa penuh meja..ikan, udang, ketam, sayur kacang buncis, begedil, sambal belacan, twlur dadar etc.

paling menarik perhatian.. ikan siakap goreng cicah kicap potong lada bawang. perghhhhh. sebelum ni tertanya2 juga best sangat ke officemate cerita pasal siakap goreng ni.

ehhh bila dah rasa sendiri sedap hoi. ikan fresh digoreng separa garing memang sedap. manis isinya. itu pinggan ummi ilhams ketam goreng kunyit pun sedap. udang dan ketam sambal pedas gila tapi sambalnya sedap. cuma tak boleh nak makan banyak sebab kepedasan dia hehehe.

overall memang puas hati. lauk2nya sedap2 belaka. cukup rasa. memang nak repeat lagi rasanya hehehe. tapi better book awal la. kalau tak meraung tepi meja tengok orang makan hahaha. harga keseluruhan saya tak pasti sebab saya tukang makan je orang yang belanja hehehe.

lepas makan terus ke Masjid An Nur, Pasir Gudang. sempat half selfie ditepi tasik ni hehehe. next meneruskan misi ke Johor Port.

ok itu saja nak cerita. cerita makan ikan siakap goreng yang sedap. kalau uolls ke pasir gudang try lah ke sini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Full-time Working Mom @ PTP | Blogger | Breastfeeding Peer Counselor | Shaklee Independent Distributor ♥ Product Review ♥ Food Review ♥ Media/ Events ♥ Advertorial ♥ Sponsorship email to: hernee.nazir@gmail.com whatsapp: 014-6106331
Posts created 4646

One thought on “Lunch @ Kedai Makan Rahmat, Kg. Pasir Putih, Pasir Gudang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!