Takwim Persekolahan 2019

Assalamualaikum Persediaan untuk ibu dan ayah sebagai rujukan untuk Takwim Persekolahan 2019. Bila anak dah mula bersekolah, ibu dan ayah kena lebih peka dengan tarikh-tarikh penting ini supaya senang untuk menguruskan percutian sekeluarga.  Boleh rujuk takwim di bawah ni ya. Info dari Kementerian Pendidikan Malaysia. PENGGAL PERSEKOLAHAN TAHUN 2019 (KUMPULAN A)Sekolah-sekolah di Negeri Kedah, Johor, […]

815 total views, 3 views today

Program Berbayar Sepanjang Cuti Sekolah Sekitar Negeri Johor 2018

Assalamualaikum.. Ok Ummi listkan beberapa program-program menarik “berbayar” sepanjang musim cuti sekolah ini. Program tertumpu sekitar negeri Johor. Insha Allah kalau ada kelapangan Ummi nak selit juga untuk Abang Ilham. Kalau ibu ayah berminat nak hantar anak-anak bolehlah hubungi nombor yang tertera di setiap poster ya. Semoga anak-anak dapat memanfaatkan musim cuti sekolah dengan aktiviti […]

The Ilham & Magic Book

Kisahnya dah lama Ummi nak belikan The Ilham magic book ni. Tapi dari sehari ke sehari asyik je lupa nak tanya ownernya. Semalam kebetulan terjumpa asa nak swipe in, jadi kakak kepochi pun bertanya. Betullah Kids Neuron tu ownernya wife Encik Taufiq. Teruslah order dua buah magic book. Tadi dah dapat dah bukunya yeay! Nampak […]

Melatih Abang Ilham Untuk Berjual Beli

Hai mak-mak, ayah-ayah sekalian. Nak tanya ni macamana korang latih anak-anak untuk biasakan diri dan beranikan diri untuk membuat proses jual beli? Susahnya nak susun ayat skema ni. Ayat paling senang anak-anak korang dah belakar ke macamana nak berjual beli kat kedai atau mana-mana tempat? Sejak bila korang ajar anak-anak ya? Semput nak jawab hahaha. […]

E-book Anak Anugerah Dan Ujian: Mengesan Kelainan Dan Rawatan Anak (Disleksia & Sensory Processing Disorder (SPD))

Sebagai tanda sokongan kepada bulan kesedaran Autisme di bulan April, saya nak kongsi satu e-book penulisan dari seorang ibu tunggal yang mempunyai anak istimewa. “Pengalaman ibu, guru, keluarga dan masyarakat yang menghadapi kekeliruan terhadap anak yang mempunyai kelainan berbanding anak normal. Anak berusia 6 tahun dan mempunyai tiga kelainan seperti SPD (Sensory Processing Disorder), Dyslexia […]

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!