• The Ilham & Magic Book

    26/04/2017

    Kisahnya dah lama Ummi nak belikan The Ilham magic book ni. Tapi dari sehari ke sehari asyik je lupa nak tanya ownernya. Semalam kebetulan terjumpa asa nak swipe in, jadi kakak kepochi pun bertanya. Betullah Kids Neuron tu ownernya wife Encik Taufiq. Teruslah order dua buah magic book. Tadi dah dapat dah bukunya yeay! Nampak…

    Read more
  • Melatih Abang Ilham Untuk Berjual Beli

    20/04/2017

    Hai mak-mak, ayah-ayah sekalian. Nak tanya ni macamana korang latih anak-anak untuk biasakan diri dan beranikan diri untuk membuat proses jual beli? Susahnya nak susun ayat skema ni. Ayat paling senang anak-anak korang dah belakar ke macamana nak berjual beli kat kedai atau mana-mana tempat? Sejak bila korang ajar anak-anak ya? Semput nak jawab hahaha.…

    Read more
  • E-book Anak Anugerah Dan Ujian: Mengesan Kelainan Dan Rawatan Anak (Disleksia & Sensory Processing Disorder (SPD))

    19/04/2017

    Sebagai tanda sokongan kepada bulan kesedaran Autisme di bulan April, saya nak kongsi satu e-book penulisan dari seorang ibu tunggal yang mempunyai anak istimewa. “Pengalaman ibu, guru, keluarga dan masyarakat yang menghadapi kekeliruan terhadap anak yang mempunyai kelainan berbanding anak normal. Anak berusia 6 tahun dan mempunyai tiga kelainan seperti SPD (Sensory Processing Disorder), Dyslexia…

    Read more
  • Kembara Adik Ke Kebun Rahsia–Pengembaraan Penuh Cabaran

    11/04/2017

    Dah lama plan nak ke sini bawa The Ilhams, tapi masih tak kesampaian. Insha Allah one fine day kita sampai sini ya anak-anak. Harap Auntie Liya sudi layan rombongan Ummi Ilhams. Ramai je ibu-ibu yang dah roger-roger nak join rombongan Ummi nanti. Untuk ibu ayah boleh la bawa anak-anak ke sini. Tak kiralah hujung minggu…

    Read more
  • Koleksi Buku-buku Terbaru Untuk Anak-Anak

    11/04/2017

    Hari Ahad kan kami meronda AEON Bukit Indah, Abang Ilham request nak ke Toys R Us tapi Babah tak nak layan haha. Dia kata boleh tak kalau nak buku. Babah kata kalau buku tak apa boleh je. Jadi kami singgah ke Popular mencari buku. Ummi capai buku Adik Jom Solat RM8.90. Budak kecil berdua tu…

    Read more
1 2 3 6
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: