Aidilfitri 2018 – Beraya Ke Rumah Pak Long

Assalamualaikum..

Sambung lagi cerita raya yang pending sampai dah habis hari raya. Ummi kesibukan dengan hal duniawi hehe. Memang makin berduyunlah pending draft macam ni hoi. Bertabahlah. Gambar holiday Sabah pun berduyun-duyun, tambah lagi gambar PTP Family Day. Omaigod! Tepuk dahi lah macam ni.

_DSC1242

Ok ceritanya rutin tahunan kami, memang salah satu destinasi beraya yang tak pernah keciciran sejak 10 tahun lepas. Beraya ke rumah Pak Long. Kebiasaannya kalau ke Muar tu kami akan singgah sekali di rumah Mok Teh makcik Babah di Sungai Sudah. Tapi untuk tahun ni kami tak singgah sebab Mok Teh sekeluarga pun tak ada di rumah.

_DSC1243

Biasa kalau beraya ke sini tak pernah tak makan sedap hehe. Thanks tuan rumah.. Pak Long, Mak Long, Auntie Ai, Aunty Tik, Mai dan semua ahli keluarga kerana sudi melayan kami. Macam biasa siap pakej tumpang lepak, baring dan tidur kat rumah Aunty Tik lagi. Tengok tu nak bergambar empat beranak punyalah seksa hahaha.

_DSC1245

Sebelum balik kita bergambar dengan tuan rumah, Maisarah adik sepupu Ummi bersama hero keduanya Amsyar Aisy. Thanks again uolls, insha Allah panjang umur jumpa lagi raya tahun depan.

Share this nice post:

2 Replies to “Aidilfitri 2018 – Beraya Ke Rumah Pak Long”

  1. Raya lagi ke makcik uii hahahaha..
    Takpe, raya haji dah nak dekat dah ni hahaha…

  2. hahahhaa..selamat hari raya! tiberrrr..hahhahaa..

Leave a Reply