Ramadhan Al-Mubarak

Ramadhan 2018–Day 25 (Berbuka Puasa di Absolute Thai Mall of Medini

Assalamualaikum..

Baru sempat nak bercerita menu berbuka puasa di hari ke 25. Lepas je settled photoshoot whitestudio raya di The Empire Studio Johor Bahru, Ummi Babah terus kebingungan nak berbuka puasa kat mana. Call Seoul Garden Angsana Mall dah full.. call Kapten Steamboat & Grill full.. call Amphawa Boat Noodle full.. ehhhh macamana ni? Sudahnya call Absolute Thai Medini Mall.. itu pun dorang kata full.. last choice The Chicken Rice Shop. Sampai je Medini Mall.. lalu depan Absolute Thai, Ummi cuba nasib. Sekali ada kosong koooo.. hehehe. Rezeki Babah la nak makan sini.

_DSC1110

Maka di sinilah kami berbuka puasa empat beranak.

_DSC1111

Tazkirah Ramadhan sebelum masuk waktu berbuka puasa oleh Ustaz Nazir hehe.

_DSC1115

Dua-dua nak ngepit dengan Ummi je. Ok jom tengok menu berbuka puasa kami. Ummi saja tak pilih set berbuka puasa sebab order ikut selera kami hehe.

_DSC1119

Ice lemon tea untuk Ummi dan Babah. The Ilhams macam biasa air masak.

_DSC1120

Seafood Tomyum.. as usual tak pernah tak sedap.

_DSC1122

Kurma free

_DSC1123

Pandan Leave Chicken

_DSC1124

Kerabu mangga bersama crispy catfish

_DSC1126

Ikan kerapu sos thai.. pilihan Abang Ilham.. sedap!

_DSC1127

Last but not least, manggo sticky rice.. eh sepaking hahaha pulut mangga hehehe. Ini kategori menu ‘must order’ hehehe. Alhamdulillah kenyang perut suka hati. Sempat juga jengah Al-Ikhsan Mall of Medini sambar sandal untuk The Ilhams. Lepas tu apa lagi pulanglah ke sarang.

Share this nice post:
Tagged ,

About Hernee Nazir

Full-time Working Mom | Blogger | Breastfeeding Peer Counselor | Shaklee Independent Distributor ♥ Product Review ♥ Food Review ♥ Media/ Events ♥ Advertorial ♥ Sponsorship email to: hernee.nazir@gmail.com whatsapp: 014-6106331
View all posts by Hernee Nazir →

1 thought on “Ramadhan 2018–Day 25 (Berbuka Puasa di Absolute Thai Mall of Medini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *