Althea Bare Essentials Terbaru dari Althea Korea

13/04/2018

wordswag_1523581460303

Surprise box from Althea. TQ Althea. Ummi is very excited to know what inside the box! Ecehhhhh.. kemain lagi. Warna pink pula tu. Lain macam semangat hehehe. Althea nak suruh Ummi bergossip tentang “baby baru” ni rupanya.

wordswag_1523580459328

Nampak itu kotak pink. Ok tak sabar nak unboxing.

Jom tengok Ummi unboxing Althea Bare Essentials. Disebalik tabir tu assistant Ummi sibuk juga nak unboxing.. grrrr..

wordswag_1523580568066

Sebelum kita tengok satu-satu produk, kita selfie dulu ekeke.

wordswag_1523581295106

Korang yang sukakan K-Beauty product mesti dah tak asing lagi dengan nama Althea Korea ni kan. Kalau dulu Petal Velvet Powder menjadi “hot product” Althea, kini  khas buat peminat K-Beauty product, Althea Korea membawakan kepada korang baby baru “ALTHEA BARE ESSENTIALS”.

wordswag_1523580310205

Tiga produk utama Althea Bare Essentials, Contour Cleanser, Primer Water dan Fixer Cream.

3 LANGKAH PENJAGAAN WAJAH DENGAN ALTHEA BARE ESSENTIALS

wordswag_1523580838440

CONTOUR CLEANSER (150g/5.29 oz)

The Contouring Cleanser dibuat dengan kapsul mikro yang perlahan-lahan meresap ke dalam kulit. Fungsinya untuk menanggalkan sel kulit mati dan kekotoran dari kulit. IA juga diperbuat daripada ice plant dan ekstrak lemon myrtle, untuk memastikan kulit menjadi sihat dan segar sepanjang masa. Ia juga membantu menggalakkan peredaran darah dan membantu membentuk wajah menjadi V-shape.

Cara Penggunaan:

Basahkan sedikit kulit muka dengan air, kemudian picit sedikit Contour Cleanser dan sapu dan urut dengan gerakan bulat. Bilas dengan air. Selepas memakai Contour Cleanser kulit muka korang akak rasa sejuk. Best!

Harga: RM23

wordswag_1523581214219

PRIME WATER (200ml / 6.76fl.oz)

Primer Water adalah gabungan toner dan primer dalam satu botol. Ianya mampu melicinkan dan menghaluskan kulit muka. Diperbuat daripada snow lotus extract, Prime Water mengandungi dewdrop’ technology yang dipatenkan yang membolehkan penghidratan untuk menembusi lapisan-lapisan kulit, menjadikan kulit lebih muda, memberikan kesan kelembapan serta-merta, membolehkan ia meresap ke dalam kulit. Untuk mendapatkan kelembapan tambahan, tambahkan lapisan kedua pada kulit.

Cara Penggunaan:

Tuangkan sedikit dan sapukan pada muka, sapu perlahan-lahan untuk penyerapan yang lebih baik. Korang tak perlu guna kapas, tekstur Prime Water ni sedikit likat dan tak melekit di tangan.

Harga: RM43

wordswag_1523580897170

FIXER CREAM (50g / 1.76 oz)

Fixer Cream, pelembap kulit yang tidak berminyak dan  dirumus dengan ramuan yang berkhasiat. Mengandungi trehalose yng membantu mengekalkan kelembapan kulit dan memeberikan penghidratan kepada kulit sehingga 24 jam. Ia juga kaya dengan antioksida dari ekstrak teh hijau liar, dan membantu mnghasilkan kolagen dalam kulit menggunakan ekstrak pohon baobab, menjadikan kulit anda kelihatan cantik berseri dan anjal.

Cara Penggunaan:

Tuangkan sedikit dan sapukan dengan muka, perlahan-lahan menorehkan penyerapan yang lebih baik.

Harga: RM50

Ok untuk semua peminat K-Beauty dapatkah satu set Althea Bare Essentials korang segera ok. Dapatkan wajah bersih, lembut, lembab, cerah dan gebu dengan Althea Bare Essentials.

Ketiga produk Althea Bare Essential ini korang boleh dapatkan dengan harga RM116 sahaja. Korang juga boleh menikmati diskaun 10% dan percuma cermin putih yang comel macam gambar kat atas tu. Special edition tau. Dapatkannya secepat mungkin secara online.

Maklumat lanjut layari media sosial ALTHEA KOREA:

Website : http://www.althea.kr/
Facebook : Althea
Instagram : @altheakorea

Share this nice post:

2 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post Next Post
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: