Alexa Rank

Alexa Rank herneenazir.com–27 September 2017

alexa rank herneenazir.com 270917.jpg

 

Global Rank – 754,814

Rank in Malaysia – 8,412

Rekod sebelum INI.

Sumber: SINI

Sekarang sebulan sekali je Ummi duk mengupdate Alexa Rank ni ya hehe. Malas nak update selalu tapi Ummi monitor rank ni hari-hari tau. Alhamdulillah tahun ni memang tahun Ummi berkerja keras menaikkan blog yang tak seberapa ni. Syukur ada kawan-kawan blogger yang tak kedekut ilmu. Syukur juga rezeki review, contest menyebelahi blog Ummi. Untuk Global Rank tu alhamdulillah masih lagi bawah sejuta walaupun sebelum ni dah cecah 500k. Cuma Rank in Malaysia tu je dah banyak lari sikit. Marilah kita berusaha mengejar rank lebih rendah lagi.

Penting sangat ke menjaga Alexa Rank? Bagi Ummi yang baru celik mata ni pasal rank bagai ni, memang penting sekiranya tujuan kita adalah untuk “moneytizing”. Maksudnya kalau kita betul-betul serius untuk cari pendapatan melalui blog kita kena maintain rank untuk menarik lebih ramai lagi pengiklan beriklan di blog kita. Sekiranya korang hanya jadikan menulis sebagai hobi masa lapang sahaja, korang tak payah sakit kepala nak fikirkan Alexa Rank ni.

Nanti Ummi share statistik blog Ummi ni ya. Kesian betul, selama ni tengok statistik kat cpanel tu tapi salah baca kahkahkah. Nasiblah ada Eda, tolong explain kan. Kalau tak sampai ke sudah Ummi tengok figure lain hahaha.

Share this nice post:
Tagged , , ,

About Hernee Nazir

Full-time Working Mom | Blogger | Breastfeeding Peer Counselor | Shaklee Independent Distributor ♥ Product Review ♥ Food Review ♥ Media/ Events ♥ Advertorial ♥ Sponsorship email to: hernee.nazir@gmail.com whatsapp: 014-6106331
View all posts by Hernee Nazir →

2 thoughts on “Alexa Rank herneenazir.com–27 September 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *