Cara Memohon Rumah Mesra Rakyat 1 Malaysia (RMR1M)

Image may contain: outdoor

RUMAH MESRA RAKYAT 1 MALAYSIA

Harga – RM65K*
Subsidi kerajaan – RM20K
Yang perlu dibayar – RM45K*
Kalau buat loan 20 tahun – RM150* sahaja tiap bulan
harga semasa sila rujuk spnb

Cara-cara apply rumah mesra rakyat (RMR1M)

1. Wajib ada tanah sendiri
2. Pergi SPNB
3. Ambil borang dan isi.
4. Masa apply kat SPNB bagitau nak design yang mana satu. (Kalau nak print gambar ni silakan)
Kalau nak apply dan memohon boleh rujuk terus ke SPNB di –> http://www.spnbmesra.com.my/#rmr1m

Credit info: Viral Media Johor

Share this nice post:

6 Replies to “Cara Memohon Rumah Mesra Rakyat 1 Malaysia (RMR1M)”

  1. boleh bagi info ni kat adik aku ni..dia tengah cari rumah

    1. ar blh sangat tu eda..

  2. fasa membeli rumah bermula. uishh uyul rasa mcm da tua betul heheeh
    Uyul Rosli | Blonolog Blogger Picisan

    1. dah blh dah beli yul..

  3. assalamualaikum hernee…bagus info ni…

    1. waalaikumussalam ma..harap bermanfaat bagi yang memerlukan..

Leave a Reply