Breakfast Of The Day–Makan Nasi Ke Rabu Di Hari Rabu

19/04/2017

Baru perasan, hari ni dua kali post gambar nasi kerabu hehe. Ummi Ilhams memang hard core bab-bab nasi kerabu ni tau. Memang all time favourite kata omputih. Tak lama lagi puasa, nak masak nasi kerabu lagi lah. Tapi tu lah pelik kenapa bila puasa je semangat nak masak nasi kerabu hahaha.

Ok, back to the topic, pagi ni breakfast nasi kerabu kirim dengan Wan Zul kat Taman Pulai Indah. Memang selalu je kirim. Tapi biasanya makan nasi kerabu di hari Khamis haha. Nah nak belanja gambar.

P_20170419_082953

Agak-agak korang terliur tak tengok nasi kerabu ni hehe. Sorry kalau ada yang ngences. Ummi minta maaf ya. Nasi kerabu ni sedap dengan gaya tersendiri. Nasi kerabu kat Boat Noodle tu sedap dengan gaya dia juga. Dua-dua makcik suka hehe.

P_20170419_084009_BF

Nah ini gambar makcik tengah melantak nasi kerabu. Jangan mengeluh la kalau timbang esok naik lagi beratnya hehe. Sendiri yang kuat makan. Pepagi dah makan meriah, dengan harapan kenyang sampai malam tapi hampa haha. Tengahari makan lagi ekeke. Makanlah selagi mampu makan ya, esok Ummi dah terbaring baru nak suap nasi kerabu memang tak lah nak makan hehe.

Ok korang, kalau nak baca pengalaman pertama Ummi masak nasi kerabu boleh klik SINI.

Share this nice post:

2 Comments

  • Mar

    20/04/2017 at 11:54 am

    fuh sedap tu nasi kerabu..saya pon suka..
    JanjiKita

  • maszull

    20/04/2017 at 1:09 pm

    assalamualaikum hernee…mama bab nasi kerabu ni kurang sikit tapi nasi dagang okay jer…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post Next Post
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: