Sesi Pindah Memindah Barang2 Derma Anak Yatim

27/02/2017

20170226_144617

Hai selamat malam ngeh3.

Sambungan cerita semalam yang mengujakan hehe. Sebenarnya la kan, bukan saja-saja kami ni dating ramai-ramai di Plaza Angsana tu. Tujuan utamanya nak tumpang barang-barang keperluan yang disedekahkan untuk anak-anak yatim untuk program “Kasih JDT Bersama Anak Yatim (Siri 1)”. Kami berbagi sorang sikit untuk bawakkan barang-barang yang alhamdulillah banyaknya.

20170226_144629

Nampak tu semangat kawan-kawan ummi ni tau.  Dari kiri Uyul, Lin dan Eda. Kagum sangat dengan usaha masing2. Kita buat mana termampu ye kawan-kawan.

20170226_144642

Ummi nak juga bergambar pegang beras ekeke.

20170226_144800

Adik Lin tu kan membuatkan Uyul terpana dengan kecomelan dia hahaha.

20170226_144813

Tengok gaya memang macam budak 17 tahun. Tapi dia lah mak beranak tiga hehe.

20170226_144819

Ada je gaya dia nak buat hahaha.

20170226_144858

Dalam panas yang dah ada rintik2 hujan turun sempat lagi tau berposing. Port baik punya belakand Restoran Habib UDA Business Centre. Kekonon nak berhenti tepi jalan depan Jakel. Jalan tu sibuk kang ada yang transfer beras kena sondol dengan kereta lalu lalang hahaha.

20170226_144910

Haaaa semangat budak si Uyul ni. Risau juga tengok penuh sarat kereta dia nak bawa barang2 ni balik Batu Pahat.

20170226_144918

Semput Axia ni ha. Memang tak boleh speed la Uyul hehe. Ada sebahagiannya masuk kereta ummi. Ummi tak boleh ambil banyak2 sebab ada lagi yang nak tumpang barang hehehe.

20170226_145008

Last gambar posing berempat. Insha Allah kita jumpa Sabtu 4 Mac 2017. Lepas ni pun memang kena selalu jumpa untuk memperkenalkan JDT Blogger ni kan hehehe.

20170226_145025

Benda mesti buat.. wefie dengan sorang2. Wefie dengan Adik Lin.

20170226_145032

Wefie dengan Eda. Oh ya kami sebaya sekepala. Mak2 lahir tahun ayam kokkk koookokkkkk hahaha. Eh Auntie Eda ni geng Syamil la ada lesung pipit kiri kanan hehehe.

20170226_145040

Last but not least dengan budak si Uyul yang tak sabar nak pindah JB hahaha. Belek2 gambar rupanya terlupa wefie dengan Kak Mia. Tak apa Sabtu jumpa lagi.

Thanks korang semua. Minggu teakhir persiapan kita untuk program ni. Harap2 kita semua dikurniakan kesihatan yang baik dan usaha kita dirahmati olehNya.

Sayang korang!

Share this nice post:

4 Comments

  • maszull

    27/02/2017 at 10:10 pm

    assalamualaikum hernee….mmg nampak meriah sangat semuanya…

  • Hernee Nazir

    28/02/2017 at 9:52 am

    waalaikumussalam..meriah mama.. gelak2 memasing..

  • Uyul Rosli

    06/03/2017 at 10:16 am

    ahhh naseb baik yg bambam tu comel wakakakakkkakaka. memang tak speed laa kak oi. semput axia kita hahaaahah

    JOM KE BLOG UYUL! >> Blog Uyul Rosli

    1. Hernee Nazir

      06/03/2017 at 10:55 am

      hahaha..thanks uyul..byk jasa..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post Next Post
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: