#MyTravelokaEscapade | Jom Terbang Ke South Korea Dengan Traveloka

how-to-banner

list-destinations

alhamdulillah ummi ilhams terpilih untuk sertai online contest “You Need A Holiday lah!” by Traveloka. kalau uolls ada peluang pilih 10 destinasi percutian di atas agak2nya ke mana yang uolls pilih?

banner traveloka

setelah berdiskusi sambil berangan2 mat jenin dengan babah ilhams, ummi pilih nak ke South Korea. ye South Korea.. ehhhh.. ehhhh.. dah terbayang2 ada salji jatuh atas bahu ni Nyah-Nyah

antara tempat2 yang ummi dah senaraikan untuk pergi ialah:

1. Nami Island

nami island winter

pic credit: https://www.klook.com/blog/nami-island-seasons/

kalau boleh nak ke sini masa winter.. nak main2 pristine snow. mesti ilham dan syamil suka. ummi dan babah pulak feeling2 winter sonata. ecehhhh. tapi kalau tak dapat time winter pun tak kisah. dapat time autumn pun best juga, boleh guling2 ambil gambar atas daun yang berguguran ecewahhh. yang penting view pokok2 yang cantik ni mesti buat encik photographer sorang tu suka hehehe.

2. Jeju Island

Jeju do beach Island, South Korea

ini lagilah tempat paling teringin nak di terjah. nak tengok keindahan pantai dan perkampungan nelayan. aduhaiiii laut membiru tu. tenang rasa hati lagi2 pergi dengan orang2 tersayang rasa nak menetap terus kat sana. ehhh over Smile with tongue out walaupun ummi bukan peminat fanatik drama korea, tapi ummi tahu la banyak drama/filem shooting kat sini. kan? kan?

3. Cheonjiyeon Waterfall

Cheonjiyeon_Waterfall_at_Night

subhanallah.. ni time malam.. cantik sangatkan. teringin nak tengok dengan mata sendiri. nak merasai nikmat alam ciptaan Allah. Traveloka pleaseeeee saya nak merasai #MyTravelokaEscapade ke South Korea.

4. Namsan Tower

Winter-on-Namsan-Mountain-with-N-Seoul-Tower-in-the-background

credit pic: http://myfir2u.blogspot.my/2012/05/post-kali-ini-nak-berkongsi-tentang-10.html

nak juga ke Namsan Tower. bestnya kalau tengah2 disalut salji ni kan. nak melawat Namsagol Hanok Village, perkampungan tradisional orang2 korea.

namsan tower padlock

nak letak love padlock lambang cinta abadi sejati ummi kepada hero2 ummi tersayang tu. ecewahhh. banyak lagi tempat boleh pusing2 kat situ.

5. Oedo Botania

Oedo-Botania-640x426

dapat singgah sini kejap pun jadilah, tempat shooting last episode  drama Winter Sonata yang sangat cantik ni. nak bergambar banyak2 kat sini. pokok menghijau ni mendamaikan jiwa gituuuuu Winking smile

6. Everland Theme Park

Everland Theme Park South Korea

nak tengok pokok tulip yang mekar ni. aduhaiiiii kalaulah boleh petik bawa balik kan best hahaha. ilham dan syamil mesti suka karakter2 kartun kat belakang tu kan. habislah malam ni termimpi2 dulu hahaha.

6. Itaewon.. Food Hunting

kata orang nak cari makanan halal pergilah ke Itaewon. ye ke? sebab kat situ ada macam2 pilihan. ummi ilhams dah plan kalau dapat ke South Korea ni nak mencari Korean Food kegemaran. rugilah kalau tak merasa makanan  tradisional orang2 korea ni kan antara yang ummi suka..

Kimchi-5

kimchi.. ok meleleh air liur tengok gambar..

bibimbap

bibimbap.. ini memang tak tahulah terliur memanjang walau dalam gambar.

recipekimchi-jjigae

jjigae.. aduhaiii terasa masam tu sedapnya. meleleh air liur. harap2 adalah rezeki kami anak beranak ni kan. hai lah Traveloka yang baik hati, pilihlah ummi ilhams hehehe.

eh banyak pula senarai tempat2 ummi ilhams nak pergi ya. harap2 dapatlah kami menikmati percutian percuma dengan Traveloka ni. syok woooo jalan2 negara orang dapat tengok keindahan alam ciptaan Allah, dapat mengenali budaya orang haisyhhhh sambung berangan.

about-price

about-grand-price

korang kalau nak join contest ni boleh jengah ONLINE CONTEST TRAVELOKA – YOU NEED HOLIDAY LAH!” mana tahu rezeki korang. kita usaha je, rezeki Allah yang tentukan. blink2 mata ummi ilhams tengok hadiahnya tau.

Traveloka

 

uolls yang nak travel tu.. apa??? tak sempat lagi nak booking flight ticket, hotel segala? alahhhh don’t worry Traveloka boleh bantu. klik.. www.traveloka.com.my klik.. klik.. siap! harga berpatutan dijamin puas hati dengan Traveloka. ada lebih 100,000 senarai pilihan penginapan yang sesuai untuk budget dan keperluan uolls. Traveloka juga telah bekerjasama dengan lebih daripada 70 syarikat penerbangan domestik dan juga antarabangsa. mudah kan? boleh juga muat turun aplikasi di telefon bimbit (Android dan iOS). semuanya dihujung jari uolls. Traveloka will make your dreams come true.

Share this nice post:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Hernee Nazir on sabbloggerHernee Nazir on sabfacebookHernee Nazir on sabinstagram
Hernee Nazir
Author
Full-time Working Mom | Blogger | Breastfeeding Peer Counselor | Shaklee Independent Distributor

♥ Product Review ♥ Food Review ♥ Media/ Events ♥ Advertorial ♥ Sponsorship
email to: hernee.nazir@gmail.com
whatsapp: 014-6106331

3 thoughts on “#MyTravelokaEscapade | Jom Terbang Ke South Korea Dengan Traveloka

Leave a Reply

Your email address will not be published.