Aidilfitri 2019 – Beraya Rumah Pok Teh

Aidilfitri 2019–Beraya Rumah Pok Teh | Assalamu’alaikum. Saki baki cerita raya. Two episodes more haha. Ni cerita beraya ke rumah Pok Teh, adik Tok Ayah. Raya dah hujung-hujung, sebab Pok Teh anak beranak beraya di Bandung untuk kali terakhir sebelum Pok Teh bertugas semula di tanah air.

IMG_20190623_182946

Sampai-sampai tak tunggu lama kami dah menjamu kuih raya hahaha. Lepas tu tup-tup Mok Teh hidang lempeng cicah sambal tumis. Perghhhhh.. sambal tumis meletop. Lempeng pun lembut gila. Mok Teh kata balik lepas maghrib sebab dia nak ajak makan malam. Dia tengah bertungkus lumus masak nasi ayam penyet.

IMG_20190623_183327

Sementara menunggu menu dinner siap, team lelaki duk main golf hahaha.

IMG_20190623_183445

Babah pun nak try ok hahaha.

Lepas maghrib, memasing dah tak sabar nak makan especially The Ilhams.

IMG_20190623_193153

Belum apa-apa dah nampak melaparkan tau.

IMG_20190623_193213

Ok zoom in.. telur asin aja kelalen dari Bandung. Telur ni dibakar tau. 

IMG_20190623_193305


Sambal ni sedap gila ok. 

IMG_20190623_193920

Ayam ni pun sedap yang amat. Well, air tangan Mok Teh memang sedap hehehe. Lepas makan relax kejap lepas tu kami. pulang ke sarang. Thanks tuan rumah menjamu kami sekeluarga serta Mommy Ngah dan Daddy Ngah.

127 total views, 1 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Full-time Working Mom @ PTP | Blogger | Breastfeeding Peer Counselor | Shaklee Independent Distributor ♥ Product Review ♥ Food Review ♥ Media/ Events ♥ Advertorial ♥ Sponsorship email to: hernee.nazir@gmail.com whatsapp: 014-6106331
Posts created 4650

3 thoughts on “Aidilfitri 2019 – Beraya Rumah Pok Teh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!