Jamuan Raya Marine Services & Corporate Assurance Department

Jamuan Raya Marine Services & Corporate Assurance Department | Assalamu’alaikum. Alhamdulillah tahun kedua department kami bergabung membuat jamuan hari raya secara potluck. Persiapan kecil-kecilan kami boleh baca di SINI. Sebelum apa-apa entri ni sarat dengan gambar. Harap bertenang hahaha.

IMG_20190621_091345

Makcik-makcik yang sama-sama bergotong-royong untuk menjayakan majlis. Sementara menyusun atur makanan dan menunggu bosses meh la kita posing dulu.

Jangan buang masa jom kita cuci mata tengok aneka jenis makanan. Alhamdulillah rezeki makanan kussssss semangat. Semput nyawa Ummi nak makan. Ehhhhh.. Sebahagian makanan dibawa oleh staff Corporate Assurance, kuih-kuih raya gabungan dua-dua staff department dan menu utama dari Marine. TQ boss hahaha.

IMG_20190621_082755

Nasi Arab by Kak Miza.

IMG_20190621_082830

Ni ayamnya.

IMG_20190621_082839

Udang Blackpepper by Kak Fina.

IMG_20190621_084920

Tauhu Bergedil by Nadwah Family Catering (NFC)

IMG_20190621_085115

Fruit Salad by Jijah.

IMG_20190621_085139

Chicken Pie kot ni lupa dah. Sedap buatan Kak Fina.

IMG_20190621_085437

Ini favourite ramai.. Ubi sira gula melaka simbah santan. Nama komersial Ummi tak tahu ekekeke. Ini air tangan wife Amir. Sedap!

IMG_20190621_090353

Menu yang dinantikan.. menu tradisi Orang Bugis.. Burasak bersama Asam Rebus Ikan Parang dibawa oleh Suhana. Air tangan mak beliau sedap. Sama gaya dengan arwah mak Ummi yang lebih suka masak ikan parang asam rebus.

IMG_20190621_090427

Sambal Goreng Jawa by NFC. Sedap!

IMG_20190621_090511

Ayam Masak Merah by NFC.

IMG_20190621_090514

Rendang Daging by NFC.

IMG_20190621_090520

Nasi impit by NFC.

IMG_20190621_090613

Sate Ayam dan Sate Daging sumbangan Kak Ain.

IMG_20190621_091440

Cream Puff sumbangan Ummi dari Teeny Tiny Kitchen.

IMG_20190621_092318

IMG_20190621_092339

Kuih raya sumbangan bersama. Itu coklat mahal yang jadi isu ekekeke. Makanan alhamdulillah kus semangat rezeki. Sampai nak tersadai kekenyangan rasanya. Siap tapau bawak balik sebab banyak lebih.

Sementara menunggu tetamu meh la kita posing sakan. Penat hias-hias takkan tak nak posing.

IMG_20190621_092918

Marine’s ladies.. hehehe. Ni je yang tinggal.

IMG_20190621_092819

Corporate Assurance’s ladies..

IMG_20190621_093155

IMG_20190621_093211

Towage Section..

IMG_20190621_094457

GM Marine Services, Head of Human Capital Management & GM Corporate Assurance.

IMG_20190621_094743

Staff lelaki Marine dan Corporate Assurance bergabung. Ni sebahagian je orang Marine, tak termasuk puluhan pilot dan staff Port Control Centre.

IMG_20190621_095305

Corporate Assurance Department.

IMG_20190621_095617

Marine Services.. 6th Floor Office..

IMG_20190621_095626

IMG_20190621_095639_1

Tambahn our big boss.. free style katanya.
IMG_20190621_100554

Mereka bersama Chief Financial Officer.

IMG_20190621_100700

Bacaan doa sebelum menjamu selera.

Jom layan gambar diorang baru nak start makan.

IMG_20190621_101603

IMG_20190621_101614

IMG_20190621_113329

IMG_20190621_113414

OMG! Kawan gaduh Ummi hahaha.

IMG_20190621_113347

IMG_20190621_115018

Ni dah macam nak menikah. Pakai kain samping pun tak reti.

IMG_20190621_115231

IMG_20190621_115618

IMG_20190621_120708

IMG_20190621_120839

IMG_20190621_120845

Sempat turun bawah bergambar beramai-ramai sambil berdrone hahaha. Sebenarnya ada video, tapi tak siap edit hahaha maybe tunggu raya haji kot hahaha.IMG_20190621_121016

Abaikan tudung Ummi yang senget. Angin kuat uii.

Jom tengok photobooth by Ummi Ilhams hehehe.

IMG_20190621_093709

IMG_20190621_134546

IMG_20190621_134624

Amacam cun tak? Nak tempah sila PM Ummi ekekeke.

IMG_20190621_083136

IMG_20190621_134730

IMG_20190621_134904

IMG_20190621_093908

Kasi can lah Ummi berposing ok. Ummi semangat pakai baju raya tu.

IMG_20190621_134816

Jijah.

IMG_20190621_093827

Kak Ain.

IMG_20190621_094014

Mizan.

IMG_20190621_094105

Om.. ehh Wan Zul hahaha.

IMG_20190621_124334

IMG_20190621_124337
Posing bersama Kak Ain dan Hurul di 7th Floor, Port Control Centre.

Jom tengok apa Ummi makan. Ummi makan sikitttttttttt  je. Ya sikit tak tipu :p


IMG_20190621_101719

Sempat kau pusing ya Hernee hahaha.

IMG_20190621_101654

1st round.

IMG_20190621_103805

2nd round.

IMG_20190621_130348

3rd round.

IMG_20190621_150752

4th round.

IMG_20190621_103817

5th round. Sedap gilaaaaaa.

IMG_20190621_105403

6th round.

Semua tu ada jarak masa ok ahahaha. Kalau sekali beedal terus mati kekenyangan lah Ummi kau. Alhamdulillah, semua makanan sedap-sedap belaka. Insha Allah panjang umur kita jumpa lagi jamuan raya tahun depan.

87 total views, 2 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 thoughts on “Jamuan Raya Marine Services & Corporate Assurance Department

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *