Raikan Hari Ibu di DoubleTree by Hilton Johor Bahru Pada 12 & 13 Mei 2018

08/05/2018

_DSC0041

Sempena Hari Ibu yang bakal menjelma tidak lama lagi, DoubleTree by Hilton dengan berbesar hati mengajak korang meraikannya bersama ibu tersayang.

_DSC0051

Hujung minggu yang lepas Ummi dan rakan-rakan ibu JDT Blogger berkesempatan menyambut Hari Ibu lebih awal bersama anak dara kesayangan Ummi di DoubleTree by Hilton, Johor Bahru. Thanks for the invitation.

Pelbagai sajian menu istimewa yang akan disajikan di Italian Trattoria, Tosca dan Makan Kitchen khas buat para ibu yang diraikan. Korang boleh pilih samada nak menjamu selera bersama ibu di Tosca atau Makan Kitchen.

_DSC0070

Sambil minum petang kami dihiburkan dengan tontonan filem sempena Hari Ibu iaitu Mamma Mia.

MAKAN KITCHEN MENU (12 & 13 MAY 2018)

Ok kat bawah ni antara menu yang disajikan di Makan Kitchen. Kalau korang nak makan beraneka jenis masakan yang terbaik di Malaysia, di sinilah tempatnya. Yang pastinya semua makanan yang dihidangkan sedap-sedap belaka.

_DSC9987

Deep Fried Prawn Kataifi.. yang ni kalau korang nak tahu laju je Ummi dan Zara makan tau. Sedap yang amat!

_DSC0019

Butter Nan

_DSC0020

Salmon Tikka Tandoori

_DSC0016

Ayam Percik.. yang suka pedas mesti suka.. ayam percik ni spicy sikit..

_DSC0009

Vegetable Lasagna

_DSC9989

Beefball with Egg

_DSC0007

Chicken Thigh With Herbs & Prunes

_DSC0013

Red Snapper With Kalamata Olives

_DSC0015

Cream of Pumpkin Soup with Bread

_DSC9983

_DSC0006

Smoked Duck Breast With Pear.. ehhhh siapa kata itik tak sedap? Kalau cuba ni mesti nak lagi.

_DSC9999

Zucchini Picatta

_DSC0022

Poach Prawn With Pie Tie Shell.. Ummi repeat berkali-kali ok.

_DSC9993

Young Papaya Salad.. sedap! Orang melayu panggil kerabu betik hehehe.

_DSC9980

_DSC9981

Rojak & Mixed Fruit

_DSC9995

Meschun Mix

ITALIAN TRATTORIA, TOSCA (13 MEI 2018)

Bagi pilihan menu hi-tea korang boleh ke Tosca yang menampilkan aneka hidangan minum petang seperti cranberry scones with whipped cream and homemade strawberry preserves, pencuci mulut seperti blueberry éclair, raspberry financier, wild berries panna cotta.

Jom skodeng menu apa yang ada. Korang mesti terliur.

_DSC0032

Durian Cake.. Ya ampun sedap!! Ummi makan sambil pejam mata ok.

_DSC0028

Tengok kasut tu sayang betul nak makan. Rasa? Of course sedap.

_DSC0030
_DSC0040

_DSC0025

Tiramisu

_DSC0026

_DSC0034

_DSC0037

_DSC0038

_DSC0024

Strawberry Passion Dome

_DSC0044

Ada lagi yang menarik tau.

_DSC0060

_DSC0061

_DSC0063

Sepanjang dua hari bermula 12 Mei – 13 Mei 2018, ibu korang juga berpeluang mendapat rawatan manicure dan juga hadiah istimewa dari pihak hotel. Wahhh mesti seronok kan. Mesti para ibu gembira nanti.

_DSC0112

So korang tunggu apa lagi? kalau korang berhajat dan berkemampuan untuk kesini cepat-cepat tempah sekarang tau. Sekali sekala belanja ibu di hotel mewah apa salahnya kan kalau nak dibandingkan dengan penat lelah dia membesarkan kita. Harga berpatutan dengan rasa dan kualiti makanan tau. Ok korang boleh rujuk info kat bawah ni ya.

Pakej hi-tea (minum petang) adalah seperti berikut:

ITALIAN TRATTORIA, TOSCA (13 MEI 2018)

Masa:

12.00 tengahari hingga 3.00 petang

Harga:

RM120 nett (Dewasa)
RM60 nett (Kanak-kanak)

MAKAN KITCHEN (12 @ 13 MEI 2018)

Masa:

12.00 tengahari hingga 3.00 petang

Harga:

RM108nett (Dewasa)
RM54 nett (Kanak-kanak)

DOUBLETREE BY HILTON

Address:
No. 12 Jalan Ngee Heng, 80000 Johor Bahru, Johor, Malaysia.

TEL: +60-7-2686868FAX: +60-7-2686888

Email: johorbahru.info@hilton.com

Website: goo.gl/jrWzcE
Facebook: https://www.facebook.com/doubletreeJB/
Instagram: https://www.instagram.com/doubletreejb/

For more information or reservation, please call +607 268 6868

#TeaWithHilton #DoubleTreebyHiltonJohorBahru #MothersDay #MothersDayCelebration #JDTBlogger #herneenazirdotcom

Share this nice post:

4 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post Next Post
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: