Checklist Raya 2017

Ini checklist untuk kami sekeluarga walaupun hanya sebuah keluarga kecil hehe. Senang nak monitor apa yang dah settle apa yang belum. 1. ZAKAT FITRAH – Sebelum Ramadhan berakhir jangan lupa jalankan kewajiban kita dengan membayar zakat fitrah ya kawan-kawan. Alhamdulillah Babah dah settled semua. 2. BAJU RAYA – Baju raya jangan dilupakan. Sunnah memakai pakaianRead more

Alter Jubah Di Golden Style Tailor School, Terminal Bas & Teksi Gelang Patah

Setiap tahun macam ni la gamaknya. Ummi ni tak berapa nak tinggi lampai. Jadi kalau beli jubah yang labuh meleret haruslah di alter sikit. Selalunya mintak Opah potongkan kalau hari-hari biasa. Tapi nak raya ni konfem Opah banyak tempahan jahitan baju. Maka kita carilah Auntie Golden Style Tailor School ni. Alaaa orang Gelang Patah konfemRead more

Ramadhan 2017–Day 25

Jemputan berbuka puasa terakhir Ramadhan kali ni. Semalam Ummi berbuka puasa di Restoran Selasih, Sri Gelam memenuhi jemputan dari Petronas Dagangan Berhad, First time makan kat sini. Sedap semua makanannya. Buffet pun banyak pilihan makanan. Yang ni diorang siap hidangkan dalam dome special untuk tetamu hehe. Selebihnya kami ambil sendiri la kan. Gambar kenangan denganRead more

Misi Mencari Baju Raya Babah dan The Ilhams

Misi Hari Sabtu Weekend lepas curi masa settlekan baju raya Babah dan anak-anak. Pagi gotong-royong kemas rumah petangnya Babah ajak ke AEON Bukit Indah mencari baju raya dan kasut raya, Ni first trip tau. Sebab nak beli sekali baju melayu hari yang sama memang tak sempat sebab kami keluar dah petang. Pasghah jek la. BabahRead more

Misi Mencari Baju Raya Ummi

Cerita hari Jumaat, last day outing dengan Dila. Asyik sebut nama Dila bukan iols rindu dia tau hahaha. Rehat 2 jam Ummi ambil kesempatan nak cari baju raya. Angkut sekali budak 4 orang ni sebagai penasihat haha. Kalau nak pergi sama-sama dengan Babah dan anak-anak takut dioang boring. Almaklumlah nak cari baju orang perempuan niRead more

Ramadhan 2017- Day 24

Semalam Nenek bagitau ajak berbuka sama-sama di Rilek The Cafe, Swiss-Inn Johor Bahru Tok Ayah nak belanja hehehe. Ummi on je. Nampak gayanya lemak Ummi terkumpul banyak dah ni. dah masuk 5 hari tak masak untuk berbuka ya ampun. Hari ni pun ada jemputan berbuka puasa. Last lah ni sebelum beraya. Esok Ummi kembali bersilatRead more

Ramadhan 2017–Day 23

Hari Ahad kami berbuka puasa di Amphawa Boat Noodle, Taman Sutera memandangkan masih ada misi mencari baju Melayu untuk tiga orang hero Ummi jadi ponteng masak lagi di hari ke empat. Cerita shopping tu next entry ya. Sebelum keluar rumah dah siap book awal-awal. Sampai Taman Sutera hujan lebat gila. Berjaya jugalah sampai sebelum waktuRead more