Sehari Sebelum Raya

Sehari Sebelum Raya | Assalamu’alaikum. Cerita sehari sebelum raya. Ummi dan Babah memang ambil cuti awal sehari untuk preparation raya. Almaklumlah kalau turn beraya Gelang Patah memang konfemlah Ummi masak sendiri. Kalau nak half day memang haru biru tak siap masak kang hehehe. Pagi Ummi dah start berkampung kat dapur. Babah tolong kemas rumah dan […]

371 total views, 47 views today

Ramadhan 2019 – Day 29

Ramadhan 2019 – Day 29 | Assalamu’alaikum. Heyyy dah sampai ke 29 Ramadhan yawwwwww hehehe. Dah hujung-hujung ni memang kelaut idea nak masak. Jom tengok apa menu cincai boncai Ummi. Ayam Yellow Sayur kobis goreng. Telur dadar. Alhamdulillah. Kalau lauk ayam yellow laju je anak-anak makan. Memang bertambah-tambah la jawabnya. Ok one more day to […]

149 total views, no views today

Ramadhan 2019 – Day 28

Ramadhan 2019 – Day 28 | Assalamu’alaikum. Sambung cerita Ramadhan ke 28. Ikut plan asal, kami malas nak bersesak-sesak ke mall di hujung-hujung Ramadhan. Tapi dek kerana terbabas sahur dan nak memujuk budak puasa tu, jadi kami berbuka di luar dan of course pilihan budak itu di Restoran Johhny’s. Pukul 5pm Ummi dah book sesiap, […]

126 total views, no views today

Ramadhan 2019 – Day 26

Ramadhan 2019 – Day 26 | Assalamu’alaikum. Ramadhan ke 26 kami sekeluarga mendapat jemputan berbuka puasa di Masjid Al-Irsyad, Desa Paya Mengkuang sempena majlis penyerahan sumbangan Aidilfitri dari AJK masjid. Alhamdulillah rezeki anak istimewa Ummi sorang ni. Rasa terharu sesangat atas ingatan dari pihak masjid. Biasanya Ummi Babah yang uruskan sumbangan untuk anak-anak orang lain, […]

161 total views, 1 views today

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!