Jalan²

Ambil Angin di Pantai Tunamaya Beach & Spa Resort, Desaru Coast

Assalamualaikum..

Cerita berminggu-minggu yang sudah. Masa Ummi dapat jemputan food review di Promosi Ulangtahun Pertama Nelayan Seafood by The Coast, Tunamaya Beach & Spa Resort. Lepas mengisi perut dengan sajian enak Nelayan Seafood by The Coast kami pun mengambil angin laut di pesisiran pantai Tunamaya.

Satu nikmat rasanya bila dapat duduk tepi pantai sambil ditiup angin. Ummi rasa cantik gila laut petang tu, subhanallah. Tenteram jiwa dapat menyaksikan kebesaran Allah.

Macam yang Ummi ceritakan dalam entri yang lepas, Ummi ditemani oleh boyfriend paling kecil hehe. Jadi body guard sepanjang Ummi ke Desaru sana hehe. Dia macam biasa, behave je. Suka sangat dapat ikut Ummi tapi kalau ada Abang Ilham dan Babah lagi double happiness gitu. Malangnya Babah tak dapat join sebab ada appointment service kereta. Jadi Abang Ilham follow Babah.

Nahhhh.. Ummi belanja gambar boyfriend kecil Ummi posing sorang-sorang. Bibir tu pecah berdarah sebab abang langgar kat rumah Opah. Tips nak ngorat cik abang ni senang je, aweks aweks kena pandai masak “Ayam Kicap”. Hero yang ni versi tak tahan pedas tak macam lagi sorang tu. Yang ni walaupun berkulit cerah tapi dia peminat kicap hahaha. Takde kaitan kulit dan kicap ekekeke. Orangnya pemalu lagi-lagi kalau pertama kali jumpa. Dia akan buat muka seposen kalau orang tu dia tak kenal. Tapi kalau dia dah kenal, senyum dia meleret sambil dia belanja lesung pipit cari makan dia tu hehe. Ok tak cerita lebih-lebih nanti dia marah hehe.

Sebelum berpisah, marilah teman Ummi berposing dengan makcik-makcik JDT Blogger. Dari kiri Aunty Ain, Ilham Syamil (Future Admin for herneenazir.com), Ummi Ilhams, Aunty Eda dan Aunty Sunah. Korang bolehlah jengah-jengah blog diorang tu. Semua blogger hebat-hebat tu.

Sempat juga Ummi skodeng Aunty Sunah dan BFF dia Aunty Azila (kembar sama birthday Abang Ilham 14 July hehehe)

Last but not least.. sekeping gambar Ummi Ilhams yang terbang ditiup angin.

Dan jugasekeping gambar Ilham Syamil buat kenangan hari tua hehe. Balik rumah dia duk menjeleskan abang yang dia pergi pantai dengan Ummi. Maka muncunglah si abang tak dapat ikut Ummi. Tak apa next time kita jalan-jalan pantai lagi ok.

Korang yang nak release stress, bolehlah tenangkan fikiran dan rehatkan diri bersama keluarga tersayang dengan menginap di Tunamaya Beach & Spa Resort, Desaru Coast. 

Boleh baca review Ummi kat bawah ni ya 😉

840 total views, 1 views today

Share this nice post:
Tagged , ,

About Hernee Nazir

Full-time Working Mom | Blogger | Breastfeeding Peer Counselor | Shaklee Independent Distributor ♥ Product Review ♥ Food Review ♥ Media/ Events ♥ Advertorial ♥ Sponsorship email to: hernee.nazir@gmail.com whatsapp: 014-6106331
View all posts by Hernee Nazir →

7 thoughts on “Ambil Angin di Pantai Tunamaya Beach & Spa Resort, Desaru Coast

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *