Rambling

Jalan-jalan Ke Forest City, Country Garden

Last day tetamu di rumah kami sebelum berangkat balik ke Tg. Balai Karimun. Patutnya petang semalamnya tu kami nak ajak jalan-jalan ke Forest City, tapi plan dibatalkan sebab hujan masa balik dari Plaza Angsana tu.  Boleh baca ceritanya di SINI.

Pagi tu Abang Ilham merengek tak nak sekolah. Maybe dia dapat bau-bau yang Ummi dan Babah nak berjalan. Sorry abang, abang kena school ok. Lepas sarapan kami bersiap-siap ke Forest City. Alahai bukan jauh sangat pun dari rumah kami, 5 minit dah sampai.

P_20170416_103542_BF

Kita berpanas dulu baru kita masuk air cond hehehe. Kelibat Syamil tak kelihatan haha.

P_20170416_103606_vHDR_On

Babah dan Ulis berjalan sambil berbual.

P_20170416_103711_vHDR_On

P_20170416_103714_vHDR_On

Syamil tengah tengok apa entah sambil mulut mengomel.

P_20170416_103739_BF

Ehhhh Ummi dia selfie nampak.

P_20170416_104140_vHDR_On

P_20170416_104152_BF

Menyelurusi kawasan sambil menikmati panorama hijau hehehe sambil selfie lagi.

P_20170416_104157_vHDR_On

Budak kecil ni memang bebas merdeka dapat lepas gini.

 

P_20170416_104350_BF

Ehhhh ehhh sempat nak beromantika kat sini ya.

P_20170416_104546_vHDR_On

P_20170416_104333_vHDR_On

P_20170416_104458_vHDR_On

Bagi yang nak bawa anak-anak mandi manda, uolls boleh standby swimming suit ya. Jangan pakai baju biasa konfem tak dapat mandi. Setakat ni masih free lagi silalah berendam. Ada 3 kawasan untuk kanak-kanak dan dewasa. Anak-anak Ummi tak pernah lagi mandi manda sini. Buat masa ni memang dah lama tak ajak dorang mandi manda nantilah tunggu adik betul-betul sihat.

P_20170416_104541_vHDR_On

Shower area untuk bilas lepas berendam dalam swimming pool.

P_20170416_104656_vHDR_On

Geram je tengok kaktus ni Menjadi betul dorang tanam. Cuba Ummi yang tanam hahaha.

P_20170416_105208_vHDR_On

Jom kita kita ke pantai.

P_20170416_105245_BF

Ni model Prime Model of Future City ekekeke.

P_20170416_105330_vHDR_On

Mula-mula clear je.

P_20170416_105411_vHDR_On

Eh sekali ada budak menyelit hehehe.

P_20170416_104811_vHDR_On

P_20170416_104750_vHDR_On

Syamil dan Ilham memang dari awal takut benor dengan sea lion ni. hahaha. Tapi Ummi pun seram macam real weh.

P_20170416_104902_vHDR_On

Layan Kakak Tita nak bergambar denga ketam hehe.

P_20170416_104937_vHDR_On

Kakak TIta dan Mak Anda.

P_20170416_105017_vHDR_On

Diorang bertiga beranak.

P_20170416_105058_vHDR_On

Kami pula tiga beranak. Rasa incomplete bila Abang Ilham tak ada.

P_20170416_105110_vHDR_On

P_20170416_105139_vHDR_On

Babah, Kakak Tita dan Syamil bersama Nemo and friends haha.

P_20170416_105318_vHDR_On

Kakak Tita dan maskot Forest City. Eh maskot ke? hahaha.

P_20170416_105455_vHDR_On

Syamil ni kan, Ummi beriya posing dia tengok lain.

P_20170416_105353_vHDR_On

Kakak Tita nak posing dalam bot pulak hehehe.

P_20170416_105601_BF

Ummi ajak Kakak Tita wefie. Lepas berlengas melayan diorang tepi pantai kami beransurlah ke bangunan utama.

P_20170416_105628_vHDR_On

Sambil-sambil tu masih menikmati panorama lanskap yang cantik.

 

P_20170416_105731_vHDR_On

P_20170416_105746_vHDR_On

Sempat lagi ajak diorang posing.

P_20170416_105704_vHDR_On

P_20170416_105904_vHDR_On

Kakak Tita frust tak dapat mandi manda. Nanti kalau mandi manda mahu kena tinggal feri hehehe. Next time ya.

P_20170416_110000_BF

Kita tengok model pembangunan Forest City secara keseluruhan.

P_20170416_110049

Kami dah tengok berkali-kali dah naik jemu, saja ajak tetamu dari seberang tengok. Kot nanti dia datang lagi dah siap semua hehehe.

P_20170416_110054

Namoak memang canggih manggih la..

P_20170416_110059

Ini antara bangunan mercu utama nanti.

P_20170416_110155

Babah sempat beramah tamah dengan salesman orang Batu Pahat hehe. Orang kampung katanya.

P_20170416_110359

Dari awal kami dah tahu rumah-rumah ni memang mampu tengok je harganya sambil telan air liur.

P_20170416_110515

Kepulauan Forest City yang bakal dibina.  Memang tak sangka la kalau dah siao macam ni.

P_20170416_110533

Arkitek yang mereka plan ni semua memang power eh.

P_20170416_110615

P_20170416_110741

Lepas ronda-ronda sini kami tengok rumah contoh. Itu next entri ya saya share untuk tajuk idea dekorasi hehe.

P_20170416_113828_BF

Budak kecil tu merengek nak masuk kat rumah contoh lagi.Amboiii dik berangan habis awak ya. Tumpang posing dalam rumah orang haha.

P_20170416_114706

Sempat juga ronda di Harbour Commercial Street. Masih macam tu juga tak banyak kedai beroperasi lagi.

P_20170416_114756_BF

Wefie jarak jauh namanya hahaha.

P_20170416_114820

 Kakak Tita nak jadi orang Perak.

P_20170416_114834

Last nak posing di sampan tapi orangnya terselut kat situ hahaha. Lepas ronda-rinda Forest City sampai badan macam kena kykus panasnya, kami terus menuju ke Puteri Harbour nak hantar diorang tiga beranak balik naik feri.

To be continued in the next entry ya. Stay tuned!

Share this nice post:
Tagged ,

About Hernee Nazir

Full-time Working Mom | Blogger | Breastfeeding Peer Counselor | Shaklee Independent Distributor ♥ Product Review ♥ Food Review ♥ Media/ Events ♥ Advertorial ♥ Sponsorship email to: hernee.nazir@gmail.com whatsapp: 014-6106331
View all posts by Hernee Nazir →

2 thoughts on “Jalan-jalan Ke Forest City, Country Garden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *