Coverage U Mobile Yang Semakin Hambar

13/04/2017

U Mobile

Kecil besar.. kecil besar je tengok perangai si U Mobile ni tau. Dulu mula-mula bertukar kepada si oren dari si kuning tu memang la laju gila. Berdezup-dezup kalau buka youtube. Aman bahagia kalau nak update blog dan nak blog walking. Tapi akhir—akhir ni melampau-lampau lembabnya. Rasa nak hijau muka tunggu loading.

coverage UMobile

Kawasan rumah tu 3G katanya. Kalau keluar area Kg. Pok barulah jumpa 4G. Habis takkan nak angkat rumah pindah area Kg. Pok kot. U Mobile tolonglah bagi hakak senyum sikit. Kalau tak hakak dengan encik suami dah plan nak bertukar kepada si biru ni. Sebab nampak gaya si biru memang berdezup-dezup lajunya ni. Menyesal juga akak terminate si biru dulu hahaha.

Ehhh ke rumah kami je yang tak cukup coverage? Orang kiri kanan ok? Hmmmm.. Tolong eh U Mobile.. hakak semangat tau nak blogging. Jangan bagi akak kecewa. Kalau akak kecewa hakak terus shut down computer lalu tidur nanti. Sekian luahan hati hakak. Harap U Mobile simpati.

Share this nice post:

15 Comments

  • kisahsidairy.com

    13/04/2017 at 11:16 am

    samalah hernee,kat office aku ni payah nau dapat..kekadang E je..hadoiiii

    1. Hernee Nazir

      13/04/2017 at 11:17 am

      nyirap kan..lemau sangat ni..

  • Suzlin

    13/04/2017 at 11:19 am

    Kita lagi sedih. Kalau duduk dalam rumah semua line tak dapat (T____T) Kena keluar baru ada line. Kalau nak online tethering dalam rumah kat laptop, letak HP dekat tingkap.

    1. Hernee Nazir

      13/04/2017 at 11:32 am

      uiiikks nak gi tepi tingkap runah mak lah..

  • Ayue Idris

    13/04/2017 at 11:34 am

    Eh, ye la kak! sama! Makin hampeh ek. Sakit hati jgk ni pakai. Rasa macam nak tukar tp kredit ada RM100+ dalam tu. Nak tunggu habis ntah bila. 🙁

    1. Hernee Nazir

      13/04/2017 at 11:53 am

      kannn..ingat akak laki bini jek makan hati..ramai geng rupanya..

  • Mar

    13/04/2017 at 12:21 pm

    well said, i feel u along time ago..berhuhulah..kah2
    meh klik
    JanjiKita

    1. Hernee Nazir

      13/04/2017 at 12:46 pm

      hahahaha tu lah cerita mar benar belaka..

  • SHAFYQAH AZAHAR

    13/04/2017 at 1:02 pm

    samalah kak, kat tempat kerja E je. kat rumah 3G tapi slow dia boleh ajak gaduh tapi yang pelik mak sedara sebelah rumah guna laju elok je hahaha

    1. Hernee Nazir

      13/04/2017 at 1:48 pm

      samalah..time anak bukak youtube blh pulak laju..

  • Uyul Rosli

    13/04/2017 at 6:06 pm

    Kannnnn makin lama makin eiiii aku bayar bil kot kau apahal sloww gila nih.

    1. Hernee Nazir

      14/04/2017 at 9:41 am

      tau xpe..nyirap sekali..

  • maszull

    13/04/2017 at 7:19 pm

    assalamualaikum hernee…mama kat sini okay jer…4G lg…dengar cite umobile tengah upgradekan die pun servis lg…ada tambahan apa pun mama x tahu…

    1. Hernee Nazir

      14/04/2017 at 9:36 am

      mama kat bandar ok kot..eh tapi eda pn x ok..

  • Coverage U Mobile Kini 4G Di Desa Paya Mengkuang | herneenazir[dot]com

    09/07/2017 at 2:30 am

    […] tak entri lepas yang Ummi membebel pasal Coverage U Mobile Yang Semakin Hambar dulu? Sekarang tidak […]

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post Next Post
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: