Happy Teacher’s Day ~ 16 May 2019

Assalamu’alaikum.. Di kesempatan ini Ummi nak mengucapkan “SELAMAT HARI GURU” kepada semua pendidik yang telah mendidik Ummi, Babah dan Ilham Syahmi. Semoga semua guru berada di bawah rahmat Allah. Jasamu akan dikenang sepanjang hayat. Mohona halalkan segala ilmu yang dicurahkan. Dedikasi Khas untuk guru-guru Ummi: SK Tanjung Kupang, SMK Tanjung Adang, SMK Sultan Ismail JB,…Continue reading Happy Teacher’s Day ~ 16 May 2019

114 total views, no views today

Side Income? Perlu Ke?

[SIDE INCOME? PERLU KE?] Assalamualaikum.. Hari ni cerita pasal “SIDE INCOME” pulak ya.Macam-macamlah Ummi ni, hari-hari ada je nak membebel panjang. Korang rasa perlu ke ada side income?Ummi rasa dengan keadaan ekonomi sekarang ni memang perlu sesangat bagi Ummi ada side income. Bukan tak bersyukur dengan rezeki yang ada, cuma Ummi rasa side income tu…Continue reading Side Income? Perlu Ke?

264 total views, 1 views today

Beli Rumah Atau Sewa Rumah.. Mana Satu Pilihan Anda?

[BELI RUMAH ATAU SEWA RUMAH.. MANA SATU PILIHAN ANDA?] Berat rasa tajuk hari ni. Tapi Ummi cuba juga kongsi mana termampu. Masing-masing ada pendapat tersendiri. Ada yang mampu membeli rumah sendiri ada juga yang selesa untuk menyewa saja. Yang pasti kita semua tahu apa perancangan kewangan kita. Membeli rumah adalah satu keputusan kewangan yang sangat-sangat…Continue reading Beli Rumah Atau Sewa Rumah.. Mana Satu Pilihan Anda?

172 total views, 2 views today

Perkongsian Isu-isu Viral

[PERKONGSIAN ISU-ISU VIRAL] Assalamualaikum.. Saja Ummi nak kongsi semula, tulisan-tulisan Ummi di facebook yang tak pernah Ummi masukkan dalam blog yang rasanya masih relevan untuk dikongsikan. Ok lets start! Zaman serba canggih ni sekejap je sesuatu isu boleh jadi viral. Jangan tersilap post.. tersilap gambar.. terus jadi glamour satu dunia.  Bab isu-isu viral ni bagi…Continue reading Perkongsian Isu-isu Viral

272 total views, no views today