Miracles Do Happen ;)

[sharing status facebook saya pada 14 December 2016] Kisah ringkas yang ingin saya kongsikan bukanlah untuk menunjuk bagus jauh sekali nak bermegah2.. saya pendosa yang masih mengejar pahala ke syurga.. Saya nak kongsi dengan kawan2.. kalau ada kekuatan, kesempatan, kelebihan bantulah mereka2 yang memerlukan.. tak rugi serius tak rugi.. malah bertambah2 nikmat lain Allah bagi.. […]

Pakcik! I Hate U Foreverlah! ;p

Pengenalan kepada watak utama: Pakcik – seorang  jiran setaman  yang merupakan kawan-TAK-BERAPA-RAPAT ayah saya. Dia ni memang suka cari pasal. Anak dia, pernah tuisyen dengan saya. Satu je saya puji, anak dia memang budak yang baik. Adik dia pulak ex-student saya. Siapa yang terbaca sila jangan cari siapa orangnya ;p **Tamat sesi pengenalan** Setiap kali […]

Kadang2 Allah Uji Kita Dengan Kekayaan..

 Entri ni pendapat saya, tak ada kena mengena dengan hamba2 Allah yang lain..  [gambar ikhsan google] Allah menguji hambaNya dengan macam2 bentuk dugaan. Ada dalam bentuk kebahagiaan, ada juga dalam bentuk kesedihan. Allah juga uji hambaNya dengan kekayaan. Maksud saya ialah kekayaan wang ringgit. Bukan untuk dibangga2kan, bukan juga untuk dijadikan bekalan di sana nanti. […]