Category: Uncategorized

Salam Petang Khamis!

Blog dah terabai sangat rasanya. Banyak dah draft entry. Tapi Ummi tak sempat lagi nak settlekan write up. Alexa rank pun agak kelaut dalam. Sejak beberapa minggu lepas, Ummi Babah train hero-hero kecil tu tidur awal especially Abang Ilham yang nak sekolah. Dalam jam 10pm dah masuk bilik tutup lampu. The Ilhams ni kalau Ummi

Check Up 3 Months :)

**Scheduled Entry**   ye.. sampai2 sakit2 pinggang.. update belog.. update page Ilham Mommy & Baby Shop sambil layan abang long wannabe yang tengah banyak kerenah.. macam kurang bercerita pasal baby kali ni kan.. sorry baby..ummi tak cukup masa.. campur malas ni check up masa 3 bulan..     tengok adik baby tu.. gomen punya gambar

The 547.5 Days Journey of Breastfeeding – Congrats Ummi & Ilham Dah Dapat Master in Breastfeeding.. Yeay! :)

syukran ya Allah.. million thanks to babah for your full support.. love you muahhhh3 😉 alhamdulillah..alhamdulillah..alhamdulillah.. hari ni genap Ilham berusia 1 tahun 6 bulan.. bermakna.. genap 1 tahun 6 bulan jugalah perjuangan breastfeeding kami.. syukur yang amat.. 6 bulan lagi perjuangan kami.. doakan ye kawan2.. mudah2an saya berjaya menyusukan Ilham sehingga 2 tahun.. walaupun macam2

Yum..yum.. ;-)

Cerita semalam.. Lunch berjemaah kat opis. Kebetulan Nazam time off ke hospital, jadi kami kirim dia belikan pizza sebab big boss mengidam.. Eh??? 😉 Tunggu punya tunggu Nazam sampai opis semula dekat2 pukul 2pm. Perghhhhh.. Kebulur tahap dewa2 menunggu pizza. Sampai je kami pun terus la melantak. Kat atas tu wajah2 mangsa kebuluran. Gambar terpaksa

Breakfast @ Warung Poyot

Pagi En. Nazir ajak breakfast kat warung feveret kami Warung Poyot. Kebetulan En. Kamarul baru balik kerja, En. Nazir ajak dia join sekali. Memang dari rumah dah plan nak makan soto, tapi sana teringin pulak roti sardin. Apa lagi, suruh En. Nazir order nanti saya tumpang sekaki 😛 Ilham awal2 sampai elok je celik mata,

11.11.11

Tajuk tak ada kaitan dengan gambar di bawah.. Gambar tu hiasan semata2.. Hari ni mesti ramai yang pilih untuk kahwin, tunang, bersalin kan sebab nak abadikan memori pada tarikh yang cun ni.. Untuk bff saya Hazida yang celebrate birthday yang ke 30 tahun hari ni, semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki. Amin B-)

Paprikooooooooooo :p

Balik kerja terus bersilat kat dapur. Before balik dah call En. Nazir suruh keluarkan ayam awal2. Memang tak ada plan pun nak masak apa. Tup2 terus rasa nak masak Ayam Paprik dengan bahan2 yang ala2 tak cukup. En. Nazir pun tak banyak cerita on je Ketung.. ketang.. ketung.. ketang (sound effect kat dapur ) siaplah
Show Buttons
Hide Buttons
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!