DDHN – Menu of The Day 170917

Menu hari ini. Cincai boncai hahaha. Nampak benor malasnya. Apa Ummi masak?

Ni ha.. kentanh campur shitake mushroom masak air.

Ikan siakap goreng tepung bestari requested by Babah. Nampak macam asyik ulang menu ikan yang sama kan. Redho je la sebab boss besar yang request macam tu hehehe.

Bebudak cenonit Ummi gorengkan ayam.

Penambah selera sambal ketuk yang tak berapa nak pedas meletop. Kehabisan cili padi. Boleh ruju entri ni untuk resepi sambal ketuk/ totok. 

Resepi Sambal Ketuk Hernee Nazir’s Style

Jadilah makan tengahari kami anak beranak hari ni.  Mama Cu pun sempat menjamah tadi.

Yang tak syoknya dia sabotaj Ummi. Dia ajak Ummi bedal meatball ala IKEA yang dia beli dengan Ikien ni. Haisyhhhh.. saja je kan sabotaj Kak Long kawasan. Yang penting sedap meatball tu. Tetiba tak sabar nak tunggu IKEA Tebrau buka hehehe. Eh Ummi pun pernah buat homemade meatball ala IKEA ni. Boleh refer entri ni.

DDHN | Resepi Homemade Meatball Ala IKEA

Oklah nak tidur. Esok kerja. Minggu ni kerja 4 hari je yeay! Marilahhhh bergoyanggggggg! hehehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 thoughts on “DDHN – Menu of The Day 170917

Leave a Reply to kisahsidairy Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *