SanDisk Ultra Dual Drive 32GB m3.0 OTG USB Flash Drive

17/05/2017

Minggu lepas tangan gatal shopping kat LAZADA hehehe. Oleh kerana pen drive Ummi dah full manjang dek gambar-gambar nak update blog, jadi limited nak copy kartun untuk anak-anak dari pen drive Uncle Nazam. Nak beli ni pun kena minta nasihat pakar gadget haha. SUdahnya Ummi beli SanDisk Ultra Dual Drive 32GB m3.0 OTG USB Flash Drive for Android & Computers, 32 GB RM52.

P_20170516_102538_DF

Sebenarnya tak perasan pun ada free gift phone holder. Sekali barang dah sampai terkejut tengok eh ada ke aku beli ni. Sekali buka balik email memang ada free gift hehehe. Tapi sekarang dah tukar hadiahnya bukan phone holder lagi dah jadi cutleries.

P_20170516_103307_DF

Micro USB

P_20170516_103356_DF

USB 3.0

Comel jek saiznya. Seram juga sebab Ummi ni ganas hehe. Kena gantung keychain jawabnya. Semoga harta kesayangan Ummi ni tahan lama. So far setakat beberapa jam cubaan ni ok je.

P_20170516_102720_DFEhhh jom kita test phone holder yang merah menyala ni. Tapi kita pinjam handphone Ira sebagai model hehehe.

Nah boleh baca full details:

SanDisk Ultra Dual Drive 32GB m3.0 OTG USB Flash Drive for Android & Computers

Full Product Description

The SanDisk Ultra- Dual Drive m3.0 makes it easy to transfer content from your phone to your computer. With a micro-USB connector on one end and a USB 3.0 connector on the other, the drive lets you move content easily between all your devices—from your Android smartphone or tablet to your laptop. PC or Mac computer. The USB 3.0 connector is high-performance and backward-compatible with USB 2.0 ports. This flash drive for your Android devices includes the SanDisk Memory Zone app for automatic camera roll backup and easy file and media management.

SanDisk products are constructed to the highest Standards and rigorously tested. You can be confident In the outstanding quality. performance and reliability of every SanDisk product.

Features And Benefits

  • Easily free up space on your OTC-enabled Android” smartphone¹

  • Transfer files between OTG-enabled: Android smartphones and tablets and PC and Mac computers¹

  • 16GB, 32GB, 64GB or 128GB** additional storage for Android smartphones and tablets

  • Sleek retractable design with both micro-USB and USB 3.0 connectors

  • High-speed USB 3.0 performance transfers files from the drive to your computer at up to 150MB/s** [for 32GB – 128GB only]

  • High speed USB performance transfers files from the drive to your computer at up to 130MB/s** [for 16GB only]

  • Use SanDisk® Memory Zone application (available on Google Play™)2 to easily manage and backup files on your Android™ device

  • Compatible with most Android™ devices¹

Korang kalau nak dapatkan USB Flash Drive ni bolehlah cuci mata kat LAZADA MALAYSIA ya dan compare harga mana yang berpatutan ikut bajet korang.

Share this nice post:

6 Comments

  • juju

    17/05/2017 at 8:36 am

    wah..baru survey haritu..okey tak kak hernee otg tu?

    1. Hernee Nazir

      17/05/2017 at 9:09 am

      ok ju..before ni akak ada gak yg dual function tapi kecik jek sizenya

  • kisahsidairy

    17/05/2017 at 10:03 am

    aku dah ada satu usb flash drive ni..buat letak video anak..huii tak mengalah anak aku

    1. Hernee Nazir

      17/05/2017 at 11:34 am

      hehehe aku beli ni untuk copy movie dorang la eekeke

  • UYUL ROSLI

    18/05/2017 at 3:01 pm

    wahh nak beli phone holder tu jugak

    1. Hernee Nazir

      18/05/2017 at 6:33 pm

      hehehe ok sgt phone holder tu tegap

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post Next Post
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: