Projek BBQ Last Minute

Projek BBQ Last Minute

Macam yang Ummi cerita dalam entri INI.

Last minute plan, alhamdulillah semua kenyang dapat makan rezeki yang ada.

P_20170423_191107_vHDR_On

Ayam yang dah siap marinate beli di Mydin. Not bad.

20170423_193539

P_20170423_203653_vHDR_On

Tugas-tugas menghidupkan api diserahkan pada Babah. First trip Babah bakar, next Ummi yang sambung. Oleh kerana ni plan last minute kira hancurlah plan Babah nak tengok JDT lawan Pahang dengan kawan-kawan di kedai mamak kahkahkah,

P_20170423_203526_vHDR_On

P_20170423_203531_vHDR_On

Nasi goreng ada dua versi dua –dua air tanga Nenek. Yang atas nasi goreng kampung yang bawah nasi goreng cina. Dua-dua sedap. TQ nenek sponsor nasi hehehe.

P_20170423_203508_vHDR_On

Shellout bajet sponsored by Mommy Ngah. Sedap Tok Ayah pun puji.

20170423_200415

Nenas bercili padi versi orang Terengganu hehehe. Sedap gila nenas ni dah la manis bubuh cilli padi rasa meletup pedas dalam mulut hahaha. Nenas madu tu Tok Ayah beli.

P_20170423_174140_vHDR_On

Homemade coleslaw Ummi yang buat. Tapi malangnya dah habis makan baru teringat tak keluarkan dari peti sejuk hahaha.

IMG-20170423-WA0039

Puding cocktail berkuah air tangan Mommy Ngah. Sedap. Makanan lain ada brownies dan kek yang Nenek order dari Teeny Tiny Kitchen.

P_20170423_203701_BF

Tukang bakar ayam nak selfie. Ni sebelum kejadian daging kambing terbakar hahaha.

P_20170423_203725_vHDR_On

Anak-anak dah ready nak makan. Oh ada empat orang tetamu sebenarnya. Bukan MIL Mommy dan SIL Mommy je, ada BFF Abang Ilham, Aqil dan Ariq.

P_20170423_203737_vHDR_On

Zoom in budak-budak kelaparan.

P_20170423_204142_vHDR_On

Semua dah ready nak makan.

P_20170423_204155_BF

Ummi belum makan-makan lagi asyik nak snap sana sini.

P_20170423_204034_BF

Babah lalu pun jadi mangsa

P_20170423_203544_vHDR_On (1)

Kesian ni ha budak kecil ni. Tak ada siapa nak suap makan hahaha, Dia tunggu Ummi la suapkan dia,

P_20170423_211551_vHDR_On

Lepas makan Tok Ayah, Babah dan Daddy Ngah bergegas masuk ke dalam rumah nak tengok live bola sepak JDT lawan Pahang. Jengah facebook tengok kawan-kawan update pasal bola la.. pasal  Anugerah Meletop Era la Ummi relax je tak tengok tv hahahaha.

Alhamdulillah settled projek BBQ last minute. Kalau ada rezeki kita makan-makan lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Full-time Working Mom @ PTP | Blogger | Breastfeeding Peer Counselor | Shaklee Independent Distributor ♥ Product Review ♥ Food Review ♥ Media/ Events ♥ Advertorial ♥ Sponsorship email to: hernee.nazir@gmail.com whatsapp: 014-6106331

8 thoughts on “Projek BBQ Last Minute

Leave a Reply to Uyul Rosli Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: