Month: December 2016

Product Review | Minyak Herba Asmak

waktu rehat bergegas ke Dunia Anak Kecil mencari minyak herba asmak memandangkan minyak kat rumah dah nak surut. cepat2 top up.minyak herba asmak ni sangat2 recommended. saya gunakan untuk sapu di dada, belakang, kaki syamil untuk legakan batuk, kahak dan selsema. tak panas pun. bau pun segar dan menenangkan. sebotol RM39.  selain tu membantu menghilangkan

Cerita Hujung Minggu Lepas 

projek hujung minggu lepas. bergotong royong spring cleaning rumah. ummi dengan babah la. anak2 tolong sepah semula je haha. sempat tampal calendar yang dah lama ummi beli dari Lazada. babah tolong tuliskan. ada lagi satu. ni ha “To Do List” senang nak monitor tugas2 di rumah ecehhh. babah gelakkan ummi. dia kata “wahhh bersemangat” hahaha. ilham hari2 tanya

Projek Beg Sekolah #2 Di Harian Metro Hari Ini

alhamdulillah.. Projek Beg Sekolah #2 masih lagi mendapat perhatian dari media massa. kali kami bersiaran di Harian Metro.terima kasih untuk semua yang menyumbang rezeki. terima kasih untuk founder PBS Salwa Saleh kerana memberi peluang saya menjadi salah seorang team Focal Person PBS#2. kalau uolls nak baca isu kandungan cerita yang dikongsikan oleh Salwa tentang PBS boleh dapatkan

DDHN | Masak Apa Tu? ;)

hari ni lauk kami cincai je. malas benor ummi ilhams ni kan hehe. eh bukan malas la.. nak ringkas kekonon hehe. apa lauk kami? hmmm makan lauk sardin jek. potong cili padi 4 batang, 2 labu bawang besar saiz kecil je, berulas2 bawang putih dan sedikit halia. tumis sampai naik bau, masukkan sardin setin. tambah

FREE Name Card From Pixajoy

bila nampak The Real Blogger Mak share free name card dari Pixajoy tetiba rasa aduhaiii ruginya dapat tahu lambat. sebab last week baru lepas order dengan Photobook Malaysia. tapi tangan gatal juga nak yang free cuma kena bayar RM8.48 untuk postage. maka tangan ummi ilhams pun gatal klik sana sini. steps to create your card: 1. grab a set of cards 2.select

Shopping Vitamin Di Petang Sabtu

petang sabtu check in Shaklee JB branch bersama 3 orang body guard.. poyokan nak beli vitamin pun bawa body guard fefeeling Dato’ Seri Vida hahaha. body guard yang ni je teman ummi masuk dalam, 2 orang lagi stay kat kereta. syamil tenung bunting tu mungkin dalam hati dia.. “boleh ke tak ummi saya dapat national

Sambutan Maulidur Rasul Masjid Al-Irsyad, Desa Paya Mengkuang

cerita semalam.. alhamdulillah kami empat beranak sempat menghadirkan diri dalam majlis sambutan Maulidur Rasul Masjid Al-Irsyad, Desa Paya Mengkuang. plan asal nak join perarakan mewakili jalan masing2 tapi anak2 tak bangun hahaha. sampai masjid pun dah lambat sikit. alhamdulillah ramai yang datang. masing2 menanti ceramah dari Da’i Azam Al-Kankari. tajuk ceramah “Amalan Sunnah Pemangkin Kesejahteraan
Show Buttons
Hide Buttons
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!