herneenazir.com

DDHN | Ramadhan Day 6 ~ 8

alhamdulillah dah Ramadhan ke 9.. sekejap betul masa berlalu kan.. alhamdulillah masih tabah lagi memasak walaupun simple dan cincai boncai janji kenyang!

jom cuci mata menu2 hari ke 6 hingga 8 Dari Dapur Hernee Nazir

 

Ramadhan ~ Day 6

Nasi putih, asam pedas ikan siakap, botok2, ayam goreng, pembuka selera yang lama diidamkan sambal tempoyak, kurma, popia, kuih tako, anggur, air durian belanda dan air paling feveret tak kira sahur atau berbuka.. tentunya PERFORMANCE DRINK Shaklee

kalau ikut plan asal nak masak ketam masak lemak, sekali sampai kedai ketam nan hadoooooo..

sambal tempoyak tu nanti saya share cara saya ye.. tempoyak dan btok2 beli dari kawan saya..

 

Ramadhan ~ Day 7

Soto nasi ringkas jek.. mula2 rasa macam nak buat bergedil daging.. sekali rasa malas pulak.. jadi ni jek la soto nasi yang ringkas tapi mengenyangkan sampai ke sahur menu yang sama.. makanan lain kurma, buah manggis, performance drink dan teh o..

 

 

Ramadhan ~ Day 8

bubur lambuk in the houseeeeeeeeee   nak resepi boleh refer sini.. ecehhhh macam handal benor nak bagi resepi bagai .. <<Resepi Bubur Lambuk>>

tanya babah Ilham udang nak masak sambal ke nak goreng kunyit.. sekali dia kata nak goreng nestum daaaaaaa.. mana den nak cekau nestum.. tak pernah beli pun..hehehe.. fikir punya fikir.. kat rumah ada stok cornflakes jek.. k-cornflakes pulak tu untuk diet kui3.. hah hentam saja la labu.. jadi lauk tambahan “Udang Goreng K-Cornflakes”

nak tengok rupa dia?

nahhhhh..

 

 

not bad! cuma tak sesedap udang goreng nestum la kan.. tak pe next time buat udang goreng nestum pulak resepi next entry..

 

itu saja menu 3 hari lepas seperti yang dirancang.. hari ni nak masak apa?

tengoklah ni kang.. bergantung pada stok at kedai..

boleh gitu? hehehe sebab tak ada bahan kat rumah..

tapi tekak rasa nak makan sandwich sardin ekeke~

Exit mobile version