Set Breast Pump Saya – Spectra 3 Breast Pump

Alhamdulillah.. set breastpump saya dah sampai semalam. Inilah isi dalam kotak dalam entry lepas. Insya’Allah saya akan jadi pengguna Spectra 3 yang tegar 🙂 Harap2 misi saya berjaya nanti.

Apa yang saya rembat dari One Baby World tu? Hmmm.. ni listnya 🙂 Taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..

  • 1 unit of Spectra 3 Breast Pump
  • 1 Stylo Mama Backpack
  • 1 unit of Spectra Shield (for double pumping)
  • 1 Autumnz Cooler Tote
  • 3 packs of Autumnz Reusable Ice Pack
  • 8 bottles of Autumnz PP Milk Storage Bottles (with FREE 2 bottles and 5 pcs Autumnz Double Ziplock Storage Bag)
  • 1 pc of Autumnz Comfort Nursing Bra
  • 1 unit of BPA Free Deluxe Bottle Drying Rack

Yang kat atas ni saya ambil package, lepas dah tenung2 package breastpump tu mata saya pun tergatal2 pulak nak beli yang lain2 tu ha. Jadinya sempat jugalah saya merembat 2 helai rompers dan 2 pasang sock elephant and frog ngeeee~ Saya prepare beli breastpump awal2 untuk memastikan saya sangat2 bersedia dari segi fizikal dan mental.

Alhamdulillah lega rasa hati, boleh dikatakan dah susut juga list barang2 baby yang nak dibeli. Bukannya terburu2 nak beli, cuma saya takut nanti makin berat perut ni makin tak larat pulak nak bershopping. Mana yang boleh shopping online, saya beli online je la. Tak payah nak mencari2 lagi. Tahu2 sampai kat tangan je hehe. So far En. Nazir ok je, jangan terbeli yang bukan2 dah le ngeh2. Thanks untuk kawan2 yang bagi tunjuk ajar.. yang bagi suggestion pada saya tak kiralah dalam membeli apa2 barang pun. Masa awal2 start shopping barang baby, saya memang agak buntu. Lepas tu saya terus listkan barang2 yang penting2 especially untuk baby, mommy and breast feeding set. Senang nak monitor yang mana dah beli yang mana belum. Dah beli je teruslah tanda siap2. Lega hati makcik 🙂

Next entry saya akan share list barang2 baby dan mommy yang perlu dibeli dan dibawa ke hospital. Stay tuned ya 🙂

Hernee Nazir – Petang ni ada check up dengan Dr. Khor. Hmmm.. tak sabar nak tanya macam2 soalan kat dia. Pagi ni ada yang tegur kata perut saya macam dah 8 bulan.. ohhh apakah???? buat saya rasa seriau jek hehehe. Baru 26 weeks nak masuk 27 weeks kak. Jangan bagi darah saya gemuruh 😉 Apa pun saya harap baby sihat dan selamat sepanjang berada dalam kandungan saya ni dan semoga dipermudahkan untuk melahirkan nanti.. Amin 🙂 Yeay! kain bedung dan tungku baby saya baru sampai!

 3,138 total views,  2 views today

47 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!