Travelog Bandung | Singgah Membeli Ole-ole Di Kartika Sari

Travelog Bandung | Singgah Membeli Ole-ole Di Kartika Sari – Assalamu’alaikum. Two entries to go yeahhhhh hahaha. Akhirnya destinasi terakhir kami adalah ke Kartika Sari. Tujuan utama nak membeli ole-ole makanan di sini. Masa kami sampai dah ramai dah pengunjung ke sini. Masing-masing nak membeli ole-ole Kartika Sari. Rambang mata ok, rasa semua nak beli…Continue reading Travelog Bandung | Singgah Membeli Ole-ole Di Kartika Sari

31 total views, 2 views today

Travelog Bandung | Check Out Aston Braga Hotel & Residence Bandung

Travelog Bandung | Check Out Aston Braga Hotel & Residence Bandung – Assalamu’alaikum. Sambungan seterusnya. Pagi kami bersiap-siap kemas untuk check out dari Aston Braga Hotel & Residence. Holiday dah nak tamat ui. Nampak macam awal pagi la sangat kan hehehe. Lepas siap kemas semua, kami terus angkut barang  ke lobby untuk breakfast. Goodbye Room…Continue reading Travelog Bandung | Check Out Aston Braga Hotel & Residence Bandung

24 total views, 1 views today

Travelog Bandung | Floating Market Lembang

Travelog Bandung | Floating Market Lembang – Assalamualaikum. Oleh kerana dah banyak sangat cerita tergantung tersangkut terkelendat jadi Ummi tekad nak siapkan entri Travelog Bandung by hook or by crook. Cekonon je ayat tengah semangat memang lain macam sikit hahaha. Rasa-nya memang genap 3 tahun pun belum tentu siap cerita Bandung ni apalagi cerita Sabah yang…Continue reading Travelog Bandung | Floating Market Lembang

89 total views, 1 views today

Travelog Bandung | Natural Strawberry Land & Resto

Sebenarnya Natural Strawberry Land & Resto ni memang ada dalam itinenary kami. Tapi masa sampai sini macam baru nak start gerimis. Toleh kiri kanan macam tak meriah je. Sepi. Krik..krik. Tengok pokok strawberi pun tak ada buah. Ummi sempat la snap sikit. Tanda dah sampai sini kata dia hahaha. Baru nak ajak anak-anak petik strawberi…Continue reading Travelog Bandung | Natural Strawberry Land & Resto