Travelog - Bandung

Travelog Bandung | Singgah Di Hutan Pinus Cikole Lembang

Dalam perjalanan balik dari Tangkuban Perahu tu, kami melalui hutan pines yang sangat cantik. Serious cantik! Subahanallah. Dah sampai sini haruslah singgah sekejap walaupun tak sempat nak explore semua kawasan Hutan Pinus Cikole, Lembang ni . Kawasannya sangat sejuk dan tenang kerana berada ditengah-tengah kawasan hutan pines yang sangat besar dan tinggi serta tua. Ada …

Continue Reading
Travelog Travelog - Bandung

Travelog Bandung–Dinner & Birthday Celebration at The Stone Cafe, Dago Bandung

Sambung lagi cerita Bandung memandangkan dah masuk setahun lima bulan perap gambar-gambar ni. Oleh kerana tarikh kami ke sana tu birthday Tok Ayah Ilhams (10/10) dan dekat sangat dah dengan birthday Pok Teh (13/10) jadi kami celebrate birthday diorang berdua sekali. Lokasi pilihan recommended by Pok Teh adalah di The Stone Cafe, Dago Bandung. THE STONE …

Continue Reading
Travelog - Bandung

Travelog Bandung–Check In Di Aston Braga Hotel & Residence Bandung

Sambungan cerita seterusnya tak tahulah zaman tok kaduk bila nak tamat cerita ni. Boleh jadi hilang ingatan dan migrain nak ingatkan semula hehe. Sambungan dari epsiod lepas. Lepas makan kami check in di Aston Braga Hotel & Residence, Bandung. Hotel ni terletak di tengah-tengah Kota Bandung. Berdekatan dengan Braga City Walk. Kawasan ni memang happening. …

Continue Reading
Tips Travel Travelog Travelog - Bandung

Travelog Bandung | Persediaan Sebelum Ke Bandung, Indonesia

{credit image: Wikipedia} Sebelum ke Bandung, saya dah buat reserach serba sedikit tips2 travel ke sana. Terima kasih kepada blogger2 yang sudi berkongsi pengalaman. Memang sangat2 membantu. 1) TIKET Tiket – Saya beli pada tahun lepas Nov 2015 masa Air Asia buat promo. Bermula November 2015 hingga September 2016 saya dan suami menabung RM100 seorang …

Continue Reading