• Info Sharing,  Pregnancy,  Pregnancy Info,  Pregnancy Journey

    Pemantauan Sendiri Blood Sugar Profile (BSP) – Step By Step

    ecehhhh. semenjak dua menjak dah berani cucuk jari sendiri ni kan. nak le juga share proses step by step buat BSP tu.   Blood Test Kit jenama Accu-Chek Active   ni peralatan yang perlua ada ya. jangan memandai2 guna jarum biasa. nehi2. bahaya.  step2 saya ni menggunakan bahasa pasar jek lah ye. harap2 faham. hehehe.   1 – Masukkan jarum ke dalam pen ni. anggap jeklah rupa pen ye.   2 – Tutup dan putarkan ke angka 3   3 – Tekan bahagian atas pen sehingga keluar penanda berwarna kuning tu.  tu yang saya bulatkan tu.   4 – Pilih jari yang mahu dicucuk dan pastikan jangan cucuk jari yang…

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: