Ramadhan Al-Mubarak

Ramadhan 2019 – Day 28

Ramadhan 2019 – Day 28 | Assalamu’alaikum. Sambung cerita Ramadhan ke 28. Ikut plan asal, kami malas nak bersesak-sesak ke mall di hujung-hujung Ramadhan. Tapi dek kerana terbabas sahur dan nak memujuk budak puasa tu, jadi kami berbuka di luar dan of course pilihan budak itu di Restoran Johhny’s. Pukul 5pm Ummi dah book sesiap, …

20 total views, 2 views today

Continue Reading
BFF Ummi Ilham Family's Activity

Dinner with Mama Jijie’s Family at Kapten Steamboat & Grill

Gathering kami anak beranak bersama Family Mama Jijie dan Uncle Epy. Kejadiannya bulan lepas hehe. Kiranya ni untuk ganti balik projek nak celebrate birthday Babah dan Mama Jie sama-sama masa bulan 2 yang tak menjadi hehehe. Puas juga memikirkan mana lokasi paling cepat nak sampai dan mesra tekak kanak-kanak ni. Akhirnya Ummi pilih Kapten Steamboat …

Continue Reading
Dari Dapur Hernee Nazir Ramadhan Al-Mubarak

DDHN – Homemade Steamboat Bersama Sos Steamboat Ala Johhny’s

Cerita berbuka puasa hari ke 8. Ummi buat Homemade Steamboat je. All in one gitu. Nasi putih tak dilupakan. Desert dadih jagung. Ok nak share la cara buat Homemade Steamboat ni. Mudah je. RESEPI HOMEMADE STEAMBOAT BERSAMA SOS STEAMBOAT ALA JOHNNY’S BAHAN-BAHAN: MeatballFish SandwichVegetable BallSausageCrab stickBrokoliShitake MushroomEnoki MushroomUdang (tiada dalam gambar) ** Kuantiti ikut suka …

Continue Reading
Family's Activity Foods Review

Lunch at Restoran Johnny’s AEON Bukit Indah

Sebelum keluar entri tengok movie dengan Auntie Ayue Idris kita post cerita selepasnya dulu ya hehehe. Lepas keluar dari TGV Cinema anak-anak dah kelaparan. Adik Syamil mamai-mamai lagi baru bangun tidur. Cepat-cepat call Babah tanya lokasi. Babah tengah shopping sorang-sorang di Padini hamboiii. So Ummi terus bawa anak-anak ke Restoran Johnny’s. Budak kecil berdua ni …

Continue Reading