• Anything About Me,  Pregnancy,  Pregnancy Info,  Pregnancy Journey

    Pregnancy | Cerita BSP 7 Kali & 2nd Appointment SCOG, HSA

    selasa punya aktiviti. mencucuk jari jemari yang tak berapa halus mulus ni sendiri. 7 kali ye untuk hari ni. malas la nak suruh nurse buatkan. jenuh kang nak keluar masuk office. first time kena kerah buat BSP banyak gini. mak pasghah!!    follow jadual ni. Masa Pengambilan BSP (7 kali)   Pre-breakfast 8.00am Post breakfast 10.00am Pre-lunch 12.30pm Post lunch 3.30pm Pre-dinner 5.30pm Post dinner 8.30pm Bedtime 10.00pm   Pre-breakfast – 8.00am – 5.4 mmol/L **sampai tak sempat lap darah    Post breakfast – 10.00am – 5.6 mmol/L   Pre-lunch – 12.30pm – 4.6 mmol/L   Post lunch – 3.30pm – 5.9 mmol/L   Pre-dinner – 5.30pm – 4.6 mmol/L…

  • Info Sharing,  Pregnancy,  Pregnancy Info,  Pregnancy Journey

    Pemantauan Sendiri Blood Sugar Profile (BSP) – Step By Step

    ecehhhh. semenjak dua menjak dah berani cucuk jari sendiri ni kan. nak le juga share proses step by step buat BSP tu.   Blood Test Kit jenama Accu-Chek Active   ni peralatan yang perlua ada ya. jangan memandai2 guna jarum biasa. nehi2. bahaya.  step2 saya ni menggunakan bahasa pasar jek lah ye. harap2 faham. hehehe.   1 – Masukkan jarum ke dalam pen ni. anggap jeklah rupa pen ye.   2 – Tutup dan putarkan ke angka 3   3 – Tekan bahagian atas pen sehingga keluar penanda berwarna kuning tu.  tu yang saya bulatkan tu.   4 – Pilih jari yang mahu dicucuk dan pastikan jangan cucuk jari yang…

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: