Anything About Me, Pregnancy, Pregnancy Info, Pregnancy Journey

Pregnancy | Cerita BSP 7 Kali & 2nd Appointment SCOG, HSA

selasa punya aktiviti. mencucuk jari jemari yang tak berapa halus mulus ni sendiri. 7 kali ye untuk hari ni. malas la nak suruh nurse buatkan. jenuh kang nak keluar masuk office. first time kena kerah buat BSP banyak gini. mak pasghah!!    follow jadual ni. Masa Pengambilan BSP (7 kali)   Pre-breakfast 8.00am Post breakfast… Read More Pregnancy | Cerita BSP 7 Kali & 2nd Appointment SCOG, HSA

Info Sharing, Pregnancy, Pregnancy Info, Pregnancy Journey

Pemantauan Sendiri Blood Sugar Profile (BSP) – Step By Step

ecehhhh. semenjak dua menjak dah berani cucuk jari sendiri ni kan. nak le juga share proses step by step buat BSP tu.   Blood Test Kit jenama Accu-Chek Active   ni peralatan yang perlua ada ya. jangan memandai2 guna jarum biasa. nehi2. bahaya.  step2 saya ni menggunakan bahasa pasar jek lah ye. harap2 faham. hehehe.… Read More Pemantauan Sendiri Blood Sugar Profile (BSP) – Step By Step