DDHN – Resepi Ayam Hitam Pakcik Cafe UiTM Alor Gajah Melaka

Seperti yang dijanjikan kita kongsi resepinya. Bukan resepi Ummi ya, ini resepi google, yang buatnya pun ex-student UiTM Alor Gajah Melaka hehe. Hanya student kat sini je rasanya yang tahu betapa nikmatnya dapat makan lauk Ayam Hitam ni tau. Kalau boleh hari-hari nak makan Ayam Hitam tau Tak ada lauk lain pun tak apa. LagilahRead more

Idea Resepi Sepanjang Ramadhan– 11-20 Ramadhan

Sambungan dari entri pertama, seterusnya Idea Resepi Sepanjang Ramadhan– 11-20 Ramadhan. Hari ke 11 – Nehari (Kari Kambing Kashmir) Bahan-bahan: 1 camca besar garam masala 4 ulas bawang putih dicincang halus 2 cm halia dicincang halus sedikit garam 2 camca kecil serbuk cili 1 camca besar serbuk ketumbar 1/2 camca kecil serbuk buah pala 1Read more

Idea Resepi Sepanjang Ramadhan– 1-10 Ramadhan

Kompilasi Idea Resepi Sepanjang Ramadhan yang saya terima dari whatsapp. Rasanya dari tahun lepas dah viral koleksi resepi ni. Saja masukkan dalam blog untuk rujukan sendiri. Credit resepi untuk owner yang sangat rajin compile resepi-resepi ni. Hari ke 1 – Ayam Panggang Bermadu  Bahan-bahan: 1kg kepak ayam 1 senduk besar minyak bijan 2 senduk besar maduRead more