Solid Foods For Baby | Resepi Puree Lai

plan ummi nak buatkan syamil puree pear.ye buah pear. maka disuruhnya babah carikan buah pear.memang babah beli, kat sticker mydin tulis pear.tapi dalamnya buah lai. kulit warna kuning tu.kalau kulit kuning lai kan? yang banyak air tu.kan? kan? arghhhhh.. selalu macam ni tau.konpius antara lai dengan pear.search2 jumpa entri lama..http://herneenazir.blogspot.com/2010/01/antara-pear-dan-lai.htmlhmmmm.. sah2 yang ni puree lai…Continue reading Solid Foods For Baby | Resepi Puree Lai

Solid Foods For Baby | Resepi Puree Avocado

hari ni hari pertama percubaan puree avocado. oleh kerana syamil macam sembelit semalam, jadi ummi pesan kat opah bagi sekali je makan. dan puree avocado pun ummi buat cair2 je. semalam ummi tolong syamil keluarkan poopoo yang keras tu. apa ummi buat, ummi sapu perut syamil dengan minyak herbanika nona roguy. alhamdulillah pagi ni keluar…Continue reading Solid Foods For Baby | Resepi Puree Avocado