Program Tijarah Ramadhan PTP-LPJ 2017 – Hari Raya Aid Distribution

Alhamdulillah tahun kedua Ummi join lagi jadi volunteer untuk Program Tijarah Ramadhan Pelabuhan Tanjung Pelepas (PTP) & Lembaga Pelabuhan Johor (LPJ) –Hari Raya Aid Distribution. Program berlangsung 2 hari, tapi Ummi hanya join hari kedua untuk sumbangan keperluan hari raya kepada fakir miskin, OKU, ibu tunggal dan anak-anak yatim sekitar PTP. Kotak-kotak keperluan hari rayaRead more

Kaunter Amil Zakat Fitrah Surau At-Taqwa Pelabuhan Tanjung Pelepas

Untuk korang yang berada sekitar Pelabuhan Tanjung Pelepas, tercari-cari Amil bertauliah untuk pembayaran Zakat Fitrah. Jangan bimbang, meh datang sini. Lokasi : Foyer Wisma B, PTP (Berhampiran ATM Maybank) & Surau At-Taqwa (Bangunan OLM) Masa : Setiap Hari Isnin hingga Jumaat Amil PTP Bertauliah : 1) Imam Yazid +6019-704 5284    2) Imam Sofi  +6019-739 1246Read more

Jawatan Kosong di Pelabuhan Tanjung Pelepas (PTP)

Hai korang yang mencari pekerjaan, boleh baca info kat bawah ya. Calling all potential candidates, Come and join us and build your career with one of Malaysia’s Busiest Container Terminal. 1. Manager, Business Controller2. Coordinator Quality & Project Support Manager3. Project Planning & Process Manager4. Project Engineer5. Reporting Executive6. Quay Crane Senior Engineer7. Electrical &Read more

10 Years In PTP (16 May 2007–16 May 2017)

Alhamdulillah. Pejam celik.. pejam celik.. pergi balik.. pergi balik.. dah 10 tahun mencari rezeki di PTP. Sepuluh tahun lepas berita dapat kerja di PTP ni adalah salah satu hadiah hari lahir paling istimewa untuk Ummi Ilhams. Rasa syukur yang amat, sebab masa tu memang niat nak cari kerja tetap nak buat loan rumah untuk arwahRead more

Ummi Ilham Dan Kuncu-kuncunya

Cerita semalam. Oleh kerana pagi ni ada audit, maka macam biasa sehari sebelumnya haruslah mak ajak anak-anak buat inspection check lah apa yang patut. Waiting for tango our transportation.. Hari ni kita naik van, sebab kenderaan marine rosak haha. Rasa macam rombongan Cik Kiah pula naik van hahaha. Layankan peminat i ni ajak bergambar backgroundRead more

PTP Safety Day 2017

Cerita semalam PTP Safety Day 2017. Dah berapa tahun saya tinggalkan dunia safety day ni. Almaklumlah sejak masuk PTP tahun 2007, memang itulah rutin kami setiap tahun organise Safety Day. Sekarang dah ada team lagi hebat yang handle safety. Ohh miss the old days. Sebenarnya kami datang lambat, gimik untuk launching pun tak sempat tengok.Read more

Menghadiri “Legal Talk: The Landmark Ruling On Sexual Harassment”

Cerita semalam, saya menghadiri “Legal Talk: The Landmark Ruling On Sexual Harassment” yang dikendalikan oleh pihak HR, PTP. Dari awal dapat email memang excited nak join book nama siap-siap jadi the first staff registered hoho. Saya join sesi pertama jam 10 pagi hingga 12 tengahari. Speaker di datangkan khas dari MMC Corporation Berhad. Kira ayahRead more

Rezeki Abang Ilham & Adik Baby @ PTP Safety Carnival 2014

cerita semalam.. Allah nak bagi rezeki.. rezeki untuk anak2.. sikit ke banyak wajiblah bersyukur ye dok? bulan lepas babah ilham join contest Safety Slogan & Logo anjuran HSE Department.. ummi’s ex-department.. eceeehhhh boleh gitu.. last minutes punya participation tu.. dia yang perah otak nak cipta logo, ummi tukang cari slogan dan penasihat aka tukang komenRead more