• Breakfast Nasi Kerabu di Usop Nasi Kerabu Kg. Ulu Pulai

    01/11/2018

    Assalamualaikum.. Mood blogging Ummi masih timbul tenggelam. Layankan aje lah. Kalau rajin Ummi update kalau tak mereput le dengan entri lama. Tak ada siapa nak marah hehe. Hari Isnin lepas Ummi half day, lepas settled urusan pagi Ummi call Nenek ajak sarapan sama-sama. Nenek ajak makan nasi kerabu. Uissshhh.. favourite tu mana boleh tolak ekeke.…

    Read more
  • Nasi Kerabu Di Hari Rabu

    24/01/2018

    Morning uolls. Saja nak post gambar yang melaparkan ini. Ummi breakfast nasi kerabu daging bersama paru sambal. Fuhhhh.. sedap sehingga menjilat jari hahaha. Korang breakfast apa hari ni? Mana beli? macam biasalah kirim dengan Om Wan dari Pulai Indah sana. Jauh tau beli breakfast hehehe. Oklah, i is busy. Babai!

    Read more
  • Monday’s Lunch – Makan Mee Sampan Je

    02/10/2017

    Cerita lunch hari ini. Ehhh dorang ni dah tak jadi “Geng Jumaat” dah kena tukar title, “Geng Makan Hari-hari” hahahaha. Makcik Eqa mengidam nak pergi boat noodle dari last week. Jadi hari ni kita layan dia ekeke. Lokasi macam biasalah Boat Noodle @ Teh O Ice 50 Cents. Sebenarnya kami berlima. Babah ada join, tapi…

    Read more
  • Breakfast Of The Day–Makan Nasi Ke Rabu Di Hari Rabu

    19/04/2017

    Baru perasan, hari ni dua kali post gambar nasi kerabu hehe. Ummi Ilhams memang hard core bab-bab nasi kerabu ni tau. Memang all time favourite kata omputih. Tak lama lagi puasa, nak masak nasi kerabu lagi lah. Tapi tu lah pelik kenapa bila puasa je semangat nak masak nasi kerabu hahaha. Ok, back to the…

    Read more
  • DDHN | Resepi Nasi Kerabu

    29/06/2016

    alhamdulillah tercapai juga cita2 yang sekian lama nak masak nasi kerabu menggunakan bunga telang. hehehe.minggu sebelum masak tu, saja2 cuba nasib post kat fb kot2 ada kawan2 yang ada tanam bunga telang.tup2 kak gee geng susu ibu jb bagitau rumah dia ada. tengah elok je berbunga meriah.alhamdulillah rezeki kan. kak gee dah bagi green light…

    Read more
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: