• Nelayan Seafood By The Coast Sajian Makanan Laut Terbaik Di Desaru

    01/11/2017

    Masih lagi cerita di Desaru Tunamaya Beach & Spa Resort, tapi ini versi makan malam. Ya makan malam yang sedap ya ampun di Nelayan Seafood by The Coast. Serious weh, Ummi masih lagi terasa keenakkan menu malam tu yang lalu ditekak. NELAYAN SEAFOOD BY THE COAST CUISINE TYPE OPENING HOURS Local , Seafood Daily 11:30AM…

    Read more
  • Hasil Mencari Seafood Di Hari Minggu

    16/07/2017

    Lepas hantar Abang Ilham ke sekolah macam biasa singgah breakfast lepas tu cari seafood. Hari ni Ummi plan nak masak ketam masak lemak, jadi marilah kita mencari ketam. Sampai-sampai orang ramai gila. Ada satu gerai je yang jual ketam. Tu yang semua berebut-rebut. Ummi guna la kuasa magic menyelit dan akhirnya dapatlah 10 ekor ketam…

    Read more
  • Fresh Seafood Di Kg. Pendas Baru, Gelang Patah

    20/03/2017

    Cerita hari Sabtu, macam biasalah hari bersantai-santai. Pagi lepas sarapan di Warung Poyot, kami terus ke Kg. Baru Pendas cari fresh seafood. Budak-budak tu bila terlepas gini biasalah excited. Mak jalan belakang biar bapaknya yang urus bebudak. Geram tengok ikan-ikan segar. Tapi bila dah sampai sini rambang mata nak beli yang mana satu. Macam biasa,…

    Read more
  • Mencari Ikan2 Segar Di Kg. Baru Pendas

    04/09/2015

    aktiviti biasa di hujung minggu, mencari ikan2 segar dari laut untuk santapan tengahari.lepas breakfast di warung poyot, kami terus ke kg. baru pendas cari ikan.kat sini memang salah satu kawasan tarikan orang2 luar untuk mencari makanan laut yang segar2.banyak penjual2/ nelayan2 yang berniaga depan rumah mereka.biasanya saya terjah je mana2 yang ada seafood yang menarik…

    Read more
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: