• Quality Time With Ilham

    Legoland 5th Brick-Versary Rasai Dan Alaminya Sendiri Dari 21 Ogos–30 September 2017!

    Hai korang mesti korang dah nampak Ummi update 2 3 entri pasal Legoland 5th Brick-Versary kan? Kalau belum perasan lagi korang boleh baca di entri kat bawah ni: Aktiviti Menarik Sepanjang September 2017 Sempena Legoland 5th Brick-Versary Legoland 5th Brick-versary – Splash Time at Legoland Waterpark Legoland 5th Brick-versary 21 August – 30 Sept 2017 Sambung lagi cerita minggu lepas, TQ so much Legoland kerana memberi kami peluang merasai kemeriahan Legoland 5th Brick-Versary. Anak-anak Ummi happy to the max! Lepas kami makan tengahari, Ummi ke kereta menghantar baju-baju yang dah basah lepas berendam di Legoland Water Park. Abang Ilham dah tak sabar-sabar nak masuk theme park, jadi Ummi kirim dia ikut…

  • Quality Time With Ilham

    Aktiviti Menarik Sepanjang September 2017 Sempena Legoland 5th Brick-Versary

    Sempena Legoland 5th Brick-Versary ni, banyak aktiviti-aktiviti menarik yang telah disusun oleh pihak Legoland Malaysia Resort. Korang yang nak bawa anak-anak ke sini boleh rujuk jadual di bawah ya. Mudah untuk korang set date and time. SHOW GUIDE Power Dance Tutorial @ The Beginning Daily | 9.50 am – 10.00 am Building Our Giant Birthday Cake @ The Beginning Daily | 10.00 am – 6.00 pm **Uji kebolehan anak-anak dengan membina Giant Birthday Cake. Cenderahati menarik menanti! Speed Building Challenge @ LEGO City Stage Holding Area Daily |11.30 am, 1.30 pm, 4.30 pm Weekend, Public and School Holidays: 5.30 pm Jumbo Minifigure Trade @ The Beginning Daily |10.00 am – 10.30…

  • Quality Time With Ilham

    Legoland 5th Brick-versary – Splash Time at Legoland Waterpark

    Pagi-pagi gigih Ummi kejut semua askar-askar. Nasib baik baru ada 3 orang askar termasuk Babahnya. Kalau ramai lagi mahu pukul 5 pagi Ummi dah kerah beratur depan toilet hahaha. Siap mandi pakai baju kita sarapan dulu di rumah sebab malas nak serabut sarapan di kedai. Anak-anak memang excited bila Ummi kata nak bawa ke Legoland. Ummi lagi excited sebab nak jumpa geng-geng JDT Blogger. Yeay! Ala-ala mini gathering gitu. Sampai-sampai kaunter nak redeem tiket jumpa Mama Maszull dan Eda. Sempat potpetpotpet sambil tunggu Sis Lin, Juju dan Dilah. Oh ya Haji Yazid aka blogger onlajer.com pun dah sampai. Hoyeahhhhh.. dah dapat tiket 1 day combo untuk kami sekeluarga. Ikut plan,…

  • Family's Activity,  Ilham's Bonding Time,  My Hero Kechik - Ilham Syahmi,  My Hero Kechik - Ilham Syamil,  Weekend

    Mandi Manda @ Legoland Water Park

    cerita tertangguh tertunggak lagi. cerita bermandi manda di legoland water park. ummi tunaikan permintaan abang ilham yang nak mandi manda di legoland. dah lama sangat tak jejak kaki ke sana sejak annual pass expired. kesian abang ilham. jadi jomlah kita mandi manda. babah tak join sebab ada tournament badminton PTP. kami ke sana dengan nenek, mak wee, mami ngah dan family aqil. cantik! i loikeeee lets go pocoyo! eh pocoyo dah jalan depan pulak.   sebelum masuk kita posing dulu yeay! walaupun anak bujang sorang tu tak nak bergambar. kena paksa rela juga. kitorang memang tak pernah mandi manda kat legoland water park pun. dulu ronda2 theme park je. hehehe.…

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: