Info Sharing

Iskandar Malaysia Professional Fund (IMProF)

Bagi menambah tenaga mahir di Iskandar Malaysia, IRDA melancarkan Iskandar Malaysia Professional Fund (IMProF) , sebuah pembiayaan berbentuk ‘soft loan’ ini memberi fokus kepada latihan peningkatan kemahiran (up-skilling), kemahiran semula (re-skilling) dan pensijilan kepada golongan sasar tertentu iaitu pekerja kemahiran terhad (limited skill workers), graduan menganggur, sektor teknikal dan perkhidmatan serta golongan wanita. ISKANDAR MALAYSIA …

Continue Reading
Parenting Program

Bengkel Latihan Komunikasi Untuk Ibubapa Anak Keperluan Khas – 27 Julai 2017

  BENGKEL LATIHAN  KOMUNIKASI  UNTUK IBUBAPA ANAK KEPERLUAN ASAS Tarikh: 22 Julai 2017 Tempat: Bilik Seminar IRDA Danga Bay, Johor Masa: 8:00 pagi – 5:00 petang Speaker: Pn. Siti Jamilah Samsuddin – Penolong Pengarah (Patologi Pertuturan Bahasa) Unit Pusat Perkhidmatan Pendidikan Khas, Johor Pendaftaran Online: http://bit.ly/2s1flzm Deposit: RM10 dipulangkan ketika pendaftaran masuk Akaun Maybank: 151016071946 …

Continue Reading
Pregnancy Info

2017 Antenatal Class At Columbia Asia Hospital

2017 ANTENATAL CLASS with DR. CHEW LAY BOONConsultant Obstetrics & GynecologyAvailable date:26 February 2017 (Sunday)29 October 2017 (Sunday) DR. RAJESH MAHENDRANConsultant Obstetrics & GynecologyAvailable date:30 April 2017 (Sunday) DR. ROHAINI JONITConsultant Obstetrics & GynecologyAvailable date:30 July 2017 (Sunday) Registration Fee:RM20 (per couple) Time:10am – 12.30pm Venue:Training Room, Columbia Asia Hospital ** Seats are limited to …

Continue Reading
Blogger Invitation

Legoland® Malaysia Hosts Largest Star Wars™ 40th Anniversary Celebration In Asia

Milestone Celebration Features the Biggest Star Wars™ Imperial March in the Region ISKANDAR PUTERI, 13 MAY 2017 – Relive the galaxy’s greatest adventure and experience the untold stories with LEGOLAND® Malaysia Resort as it brings you its largest celebration yet for LEGO® Star Wars™ Days. To celebrate40 years in the galaxy far, far away, LEGOLAND® …

Continue Reading
Green Art Studio MNM Photography My Hero Beso Photography

“After The Rain” by Mohd Nazir Mahat

alhamdulillah walaupun hanya consolation prize, Allah masih selitkan lagi rezeki untuk babah ilhams. tahniah babah.. next year kita cuba lagi ye. ini penyertaan kali kedua babah untuk IMKlik. tahun lepas rezeki RM500 Sijil Simpanan Premium dari Iskandar Malaysia. nampaknya bertambah lagi SSPN untuk tahun ni. kita menabung dengan iskandar jek lah ye hehe. zoom in …

Continue Reading
Family's Activity Homeschooling Ilham Learning Phase

Ilhams @ Iskarnival-Naratif 2016, Mall of Medini

projek ummi ilhams 16 oktober yang lepas. bawa anak2 ke Iskarnival ~ Naratif di Mall of Medini.hari tu iskarnival ~ kreatif, kali ni naratif pula. this week insha Allah iskarnival ~ sama-sama. memang plan nak completekan ketiga2 iskarnival ni. bagi anak2 explore kesenian dan kebudayaan ecewahhhhhh. iskarnival  naratif kami pergi 3 beranak je tanpa babah. …

Continue Reading