• Educational Rare Event – Kembara Adik Ke Kebun Rahsia (17 Nov 2018)

    08/11/2018

    Educational Rare Event – Kembara Adik Ke Kebun Rahsia Jom sertai kami beraktiviti bersama keluarga. ================ Ibu boleh belajar buat sabun menggunakan minyak masak terpakai bersama Kak Zarah Al-Khadri dari Lembah Barakah Organic Orchard. Anak pula akan buat aktiviti berkaitan alam sekitar bersama Ibu Atie dari arKIDStect. Ayah jangan risau, boleh sama-sama memancing ikan di…

    Read more
  • Welcome To Our Family.. Rosli & Roslan :p

    31/03/2018

    Hai semua, Ummi nak perkenalkan pada korang ahli baru dalam rumah kami hehehe. Semalam Babah belikan The Ilhams seorang seekor ikan pelaga. Ummi dan Babah tanya diorang nak bagi nama apa. Mula-mula Abang Ilham nak bagi nama “Sapi” hahaha. Entah nama dari mana dia dapat. Tup-tup Syamil pun nak nama yang sama. Takkan nak bagi…

    Read more
  • Abang Ilham & Eksperimen Membuat Ais

    26/09/2017

    Bangun pagi Ahad, buka peti sejuk cari bahan nak masak untuk sarapan pagi. Sekali terus Ummi terpandang sesuatu. Apakah dia? Ni haaa Ummi ternampak ada seketul ais dalam chiller. Pelik pula mana datangnya ais ni. Tengok freezer ada cup smurf yang kosong dah terbalik. Hmmmm.. dah boleh agak dah ni mesti kerja si Ilham ni.…

    Read more
  • Ilham Explore Taman Negara Johor Tanjung Piai–Part 2

    08/05/2017

    Sambungan dari cerita Part 1. Keluar je dari Laluan A, dah disambut dengan monyet-monyet liar. Ummi yang takut anak-anak relax je. Sementara menunggu giliran nak bergambar di mercu tanda Tanjung Piai ni, jomlah Ummi snap gambar korang tiga beradik. Tunggulah atok apek dan nyonya kat belakang tu bergambar dulu ya. Babah snap gambar kami berempat…

    Read more
  • Melatih Abang Ilham Untuk Berjual Beli

    20/04/2017

    Hai mak-mak, ayah-ayah sekalian. Nak tanya ni macamana korang latih anak-anak untuk biasakan diri dan beranikan diri untuk membuat proses jual beli? Susahnya nak susun ayat skema ni. Ayat paling senang anak-anak korang dah belakar ke macamana nak berjual beli kat kedai atau mana-mana tempat? Sejak bila korang ajar anak-anak ya? Semput nak jawab hahaha.…

    Read more
1 2
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: